x

U mjestu krvavog pira u Sokolini: Čula sam rafal, otvorila prozor i ugledala Sabahudina...

Šok, nevjerica i tuga još uvijek vladaju selom Sokolina, nakon što je Sabahudin Habib u svom krvavom piru automatskom puškom izrešetao dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo Ferida Rahmanovića i Omera Bašića, te Ševku Draginovića, koji je bio angažiran za izvoz nelegalno posječenih stabala na tom području.  

Naime, prema policijskom izvještaju Habiba su njih trojica pokušala spriječiti u krađi šume, nakon čega je on ispalio rafal na njih trojicu.

 

Ekipa portala Avaz.ba uputila se na lice mjesta. Do sela od Donjeg Vakufa dolazi 18 kilometara dugim putem, uglavnom lošim. Sokolina broji oko 30 kuća.

 

Kako su nam kazali mještani, ovakvo nešto ne pamte. Policija je okupirala selo, puške gdje se god okrenu. Policajci naoružani dugim cijevima dežuraju pored kuće osumnjičenog Sabahudina. Pored policije, i ekipe Hitne pomoći su česte u selu. Dolaze rodbini ubijenih. 

 

Jedna od njih, Sabaha Habib, čiji je muž prvi rođak uhapšenog Sabahudina, ispričala nam je kako je čula pucnjavu. 

 

- Čula sam rafal i otvorila prozor da vidim šta se dešava. Kada sam vidjela da Sabahudin puca, prepala sam se i odmah zatvorila prozor. Ne znam šta se desilo Sabahudinu, do sada nije bio problematičan - navela je Habib. 

 

Kako kaže, za njega se zna da vrijedan čovjek, prehranjivao je porodicu prodavajuću drva. Ima suprugu i tri kćerke. Jedna je udata i ne živi tu.

 

- Ipak, nisu ni ti ljudi krivi. Oni su morali raditi svoj posao, jer da nisu, njih bi neko kaznio - navodi Habib.

 

Razija Draginović, koja također živi u neposrednoj blizini, rekla je nam je da se šuma u ovom dijelu sve više krala, ta da su šumari radili svoj posao.

 

Pokušali smo razgovarati i sa Sabahudinovom suprugom i kćerkom

 

- Šta da vam kažem - rekla je kćerka, dok je supruga kazala da ne znaju šta ih je snašlo te da im je dovoljno teško.

 

Ipak, dok uviđaj traje, sve više informacija o tragičnoj noći izlazi na vidjelo. Kako saznajemo, Sabahudina su trojica ubijenih uhvatili kako izvlači ``dva metra`` drva, te mu ih htjeli oduzeti. Sabahudin je nakon toga svojim traktorom blokiraj njihova vozila, otišao do kuće po automatsku pušku. Jednog od njih ubio je pored traktora. Preostala dvojica su počela bježati. 

 

Sabahudin je jednog ubio u automobilu ``Lada Niva``, a drugog pored auta.

 (avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.