x

U padu aviona poginuo i sin Zijada Sipovića: Još sam u šoku, na putu sam za Mostar!

Među nastradalim u jučerašnjoj avionskoj nesreći koja se dogodila u naselju Rodoč u Mostaru je i Muhamed Sipović, sin Zijada Sipovića, poznatog bosanskohercegovačkog sportiste i pjevača.

To nam je potvrdio u telefonskom razgovoru i sam Zijad Sipović. 

 

- Još uvijek sam u šoku. Sinoć su me obavijestili i na putu sam za Mostar kako bih identifikovao tijelo - kazao nam je Muhamedov otac Zijad.

 

Muhamed je inače sin Zijada Sipovića iz njegovog prvog braka, a živio je u Mostaru sa majkom Dženanom Popović i očuhom Nevenom Popovićem.  

 

U tragičnoj nesreći osim Muhameda Sipovića nastradalo je i dvoje djece Dražena Lovrića, uposlenika mostarskog aerodroma te osmogodišnji sin Sanjina Hadžiomerovića.

 

Oni su učestvovali u manifestaciji ``Dani otovorenih vrata`` u okviru koje se organizirao i ``Let iznad Mostara``, koji je nakon samo dvadesetak minuta tragično okončan. 

 

Avionom je pilotirao Ivan Karačić, pilot sa višegodišnjim iskustvom.

 

Jučer se na mjestu tragedije pojavila informacija da je Karačić dožiovio srčani udar tokom leta, ali o tome zvanično niko nije htio govoriti. Inače, tijela nastradalih sinoć su prevezena na mostarsku patologiju, gdje će biti obavljena obdukcija.

 

Izvor: Faktor.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.