U programu OBN TV turska dramska serija „Dila“

22.09.2014 18:00
u-programu-obn-tv-turska-dramska-serija-dila-main

Kako je i obećala OBN TV ove jeseni donosi nikada bolji i zanimljiviji program. Jedan od mnogobrojnih noviteta u programu OBN TV  je i serija „Dila“ koja sa emitovanjem počinje u ponedjeljak 22.09.2014. u 20 sati , to je priča o ljubavi koja ne poznaje granice. 

Nova serija `Dila` donosi snažnu, nezamislivu ljubavnu priču koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Dramska serija Dila utemeljena je na istoimenom filmu iz 1977. godine, a uvesti će vas u priču o ljubavi koja ne poznaje granice!

 

Od misice do glumice

Glavnu junakinju Dilu Barazoglu glumi Hatice Sendil, lijepa turska glumica rođena 2. avgusta. 1983. godine u Istanbulu. Hatice je odrasla na mediteranskoj obali Turske, u Antaliji, a prije negoli je postala glumica 2001. godine ponijela je laskavu titulu Miss Turske. Iste je godine bila treća na izboru Miss Europe nakon čega se afirmirala kao glumica u serijama “Eylul”, “Fesupanallah”, “Kurtlar Vadisi Pusu”, “Dila”...

 

Hatice u “Dili” glumi mladu djevojku u dvadesetim godinama. Njezin otac izgubio je život u nesreći na poslu, pa se majka brinula kako bi ona i Dila mogle preživjeti. Budući da je, odrastajući bez oca, imala težak život, Dila je još u ranoj dobi naučila biti snalažljiva, te je stasala u zrelu i razumnu djevojku. Sve do fakulteta nije imala mladića jer, unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti, ni na jednog nije obraćala pozornost. Za vrijeme studija upoznala je Ihsana u kojega se zaljubila. Mladi par se vjenčao te su se preselili u obiteljski konak u Sarigolu...

 

Šarmantnog Rizu Selamoglua, koji je nakon gubitka supruga Ihsana osvojio njezino srce, glumi dobro nam poznati turski glumac Erkan Petekkaya (Galip iz serije „Jesen“ koju imamo trenutno priliku gledati u programu OBN TV). Erkan je 1989. godine upisao kazališnu umjetnost na Sveučilištu “Eskisehir Anadolu” da bi, po završetku studija, počeo raditi u kazalištu “Diyarbakir” na čijim je daskama glumio sljedećih 12 godina. Njegova prva iskustva na televizijskom ekranu sežu u 1994. godinu kada je sudjelovao u showu sa skrivenom kamerom naziva “Yakaladik Sakaladik”. Četiri godine kasnije okušao se u filmu “Guzel Gunler”, a nakon toga nastavio nizati TV uloge. 

 

Tako je, između ostalih, glumio i u serijama “Askina Eskiya” (2001.), “Bedel” (2003.), “Japonyali Gelin” (2003.), “Kopek” (2005.), “Beyaz Gelincik” (2007.)... Hrvatska je publika upoznala Erkana kao markantnog kapetana Alija u seriji “Kako vrijeme prolazi”, u kojoj je glumio od 2010. do 2012. godine. Erkan je u sretnom braku već deset godina otkako se oženio geologinjom Didem Dursun. Godinu dana nakon vjenčanja 2003. supružnici Petekkaya dobili su sina kojem su dali ime Cem Can.

 

Erkan Petekkaya u “Dili” tumači Rizu-bega, muškarca u četrdesetim godinama života i glavu obitelji Selamoglu koji je na sebe preuzeo odgovornost za njezine članove. Zbog svog junaštva i poštenja cijenjen je kao beg. Njegov otac, Arslan-beg, koji je preminuo prije tri godine, osim plodne zemlje Rizi je ostavio i dvije majke... Melike je njegova prava majka, a Fatma mlađa sestra. Ima osamnaest godina i mezimica je mame Melike koja smatra kako nitko nije dovoljno dobar za nju zbog čega je drži kao kap vode na dlanu.

 

Sejit-beg (Engin Senkan) Ihsanov je otac i glava obitelji Barazoglu. U čitavom je Sarigolu i okolici poznat po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti. Sejit je beg koji je postao živa legenda zbog svoje pravednosti. Prema svima se lijepo ophodio - kako prema ljudima koji su živjeli na njegovu imanju i koje je uzdržavao, tako i prema do svakom drugom seljaku. Svoju ženu, Sadžide, izgubio je prije puno godina te se iz poštovanja i ljubavi prema njoj više nikada nije oženio. S pokojnom ženom imao je dva sina: starijeg sina Ihsana (Can Nergis ) i mlađeg Azera (Necip Memili). 

 

Ihsan je njegov stariji, 25-godišnji sin koji je pohađao pravni fakultet, te je pet, šest godina dolazio kući na konak samo za vrijeme ljetnih mjeseci. Zemlja, imanje, novac i ostala dobra nisu ga pretjerano zanimali, a pogotovo nakon što se na posljednjoj godini studija preko ušiju zaljubio u Dilu. 

 

Azer je Ihsanov mlađi brat kojega studiranje i obrazovanje nikada nisu privlačili. Nema nikakve manire i nezreo je, sve što ga zanima je prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način kojim se tim bogatstvom upravlja. Stoga Azer nije zadovoljan očevim načinom na koji upravlja zemljom...

 

Porodica Barazoglu smjestila se u Sarigol prije gotovo dva duga stoljeća, u vrijeme kada su begovi otkupljivali imanja na konjima. To je bilo vrijeme kad je dana riječ bila svetinja, a kad bi se preko nje prešlo, stvari su se rješavale oružjem. Sejit-beg je bio glava porodice, poznat u čitavom kraju i okolici po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti te je tako za života ušao u legendu.

 

Uvijek je bio pravedan i dobar prema svima: od onih koji su živjeli na imanju, onih koje je uzdržavao, pa sve do običnog seljaka. Koliko su ga seljaci cijenili, dokazuje i to da bi se posvađali i porječkali ali ne bi išli pred sud, već pred gospodina Sejita. Sejit je ostao bez svoje supruge Sedžide prije mnogo godina te se iz ljubavi i poštovanja prema njoj nije ponovno ženio. S pokojnom je ženom imao dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera.

 

Ihsan je upisao studij prava u Istanbulu. Azer pak nije imao ni najmanju namjeru studirati. Ono što ga zanima jest prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način na koji se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan načinom na koji njegov otac upravlja zemljom.

 

Dila je Ihsana upoznala na fakultetu. Dok je Dilin otac još uvijek bio živ, a Dila je bila dijete, živjeli su u malenom radničkom smještaju s vrtom. Lijepu Dilu do fakulteta nisu zanimali muškarci, a unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti ni na koga nije obraćala pozornost. Međutim, u Ihsana se zaljubila na prvi pogled. Nakon godinu-dvije zaruka, uz odobrenje obitelji su se vjenčali. Mladoj Dili nije bilo lako donijeti odluku te je morala birati između dobro plaćenog posla u Italiji i vjenčanja s Ihsanom. Dila je odabrala Ihsana, ali niti jedno od njih ne zna da će njihovoj sreći uskoro doći kraj….

 

Seriju „Dila“ u programu OBN TV možete pratiti od ponedjeljka do petka od 20 sati.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.