x

U punom Domu mladih premijerno odigrana predstava ``Đevrasim Cvijan za presjenika``

Đevrasim Cvijan je sinoć dočekan gromoglasnim aplauzom u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru na ``predizbornom okupljanju``.

U punom BKC-u je premijerno odigrana predstava ``Đevrasim Cvijan za presjenika``, a glavni protagonista Dragan Marinković Maca je bio zadužen za odličnu atmosferu i mnogo smijeha. 



Satirična monodrama odigrana u jeku predizborne kampanje je rađena prema djelu bh. pisca, scenariste, reditelja i kompozitora Envera Puške. 


``Čim si građanin, samim tim si `ostali`, čuj `ostali`... preostali, vazda negdje među zadnjim u redu, ostali u međuentitetskom raskusuravanju da kad god se kome ćefne ima šta da je*e``, dio je Đevrasimovog govora. Pozvao je i sve da glasaju za njega pokazujući prazan imovinski karton. 



``Imam Golfa dvojku, ali ne znam što ću ga prijavljivati kad ga svake godine jedva registrujem, ali zato sam dužan po raznim osnovama. Koliko se sjećam 12.394 konvertibilne markice``.

 

Đevrasim Cvijan je lik, obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i porodice odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje. 



On je parodija na sve one koji u politiku uđu kako bi njima bilo bolje.

Slogan novog ``presjenika`` Đevrasima Cvijana je originalan i glasi: ``Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni bude bolje``.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.