x

U selu roditelja srpskog džihadiste: Boban prešao na islam zajedno sa suprugom Njemicom!

Mještani Šarbanovca kod Bora, odakle je porijeklom Boban Simeonović, osumnjičen da je povezan sa teroristima koji su izveli napad u Berlinu, veoma su iznenađeni time što se njegovo ime povezuje sa ubistvom 12 civila na božićnom sajmu. U ovom selu živi i Bobanov otac Slavoljub. 

- Rečeno mi je da ne razgovaram sa vama. Ja i onako ništa ne znam, tako da nemam šta ni da pričam, ali nije sve kao što se piše – rekao je kratko Slavoljub, a onda i ušao u kuću i zatvorio vrata.

 

Kako komšije pričaju za ``Blic``, Bobana pamte kao ``finog i pametnog mladića``.

 

- Boban potiče iz dobre porodice. Vidjeli smo ga prošle godine kada je dolazio sa svojom suprugom Njemicom, koja je također prešla u islam. Bila je pokrivena, nosila je feredžu, što je mnogima u selu bilo čudno. I Boban je imao bradu i izgledao kao musliman. To je Bobanu drugi brak, pošto se prethodno ženio Ukrajinkom - priča komšinica Anka Krinić. Ona dodaje da je Boban rođen u Njemačkoj, gdje je završio školu i fakultet. 

 

- Ne možemo da vjerujemo da je Boban umiješan u takve stvari, njih svi znaju kao dobru porodicu. Bobana smo znali kao dobrog dječka, odrastao je u Dortmundu, roditelji imaju samo njega - kaže ova komšinica porodice Simeonović.

 

Kako je ``Blic`` saznao, Boban Simeonović je u Dortmundu završio Tehnički fakultet i nosi zvanje biohemijskog inžinjera.

 

Njemačka policija ga je sredinom novembra uhapsila sa još četvoricom osumnjičenih za regrutovanje džihadista kada je Boban navodno i priznao da je pripadnik Islamske države.

 

Berlinska policija  je izvijestila da je osumnjičeni za napad u Berlinu, Tunižanin Anis Amri, neko vrijeme živio u stanu Bobana Simeonovića u Dortmundu.

 

Boban je tražio da ga zovu Abdurahman. Pod tim imenom je nastupao kao imam u jednoj prostoriji za molitve koji je vodio u Dortmundu.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.