x

UBICA IZ ŠIBENIKA PRESUDIO SAM SEBI: Stavio pištolj u usta, a ovo su njegove posljednje riječi!

Policija je u srijedu, u kasnim večernjim satima, pronašla osumnjičenog Borisa Luketu osumnjičenog da je počinio trostruko ubistvo nedaleko od kuće u kojoj su se poslijepodne dogodila ubistva. Policijska opsada je trajala oko četiri sata, a tada se osumnjičeni upucao pa je povrijeđen prevezen u bolnicu.

Uprkos višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz kojeg je u 0:40 sati došlo do opaljenja. Iako su policijski službenici pokušali da ga spriječe upotrebom elektrošokera, nisu uspjeli, navodi se u saopštenju.

 

``Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubiću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema``, vikao je Luketa dok je satima naoružan tumarao po Brodarici okružen specijalcima.

 

S povredama u predjelu glave, Luketa je prevezen u bolnicu u Šibenik, gdje daje znakove života.

 

U jučerašnjem krvavom obračunu u Brodarici kod Šibenika ubijen je bračni par i bivši tjelohranitelj ``kralja zagrebačkog podzemlja``.

 

Tri osobe su pronađene mrtve, dvije u porodičnoj kući i jedna u automobilu, objavila je šibenska policija, koja je potom blokirala cijelo šire područje Šibenika. U kući su pronađeni mrtvi muškarac i žena, a nedaleko od te kuće u privatnom automobilu još jedan muškarac.

 

Prema prvim informacijama, likvidirani su Hakija Keranović (70) i njegova supruga Milka, dok je u automobilu ispred njihove kuće pronađeno beživotno tijelo Ivana Bajića Pajde, bivšeg tjelohranitelja Zlatka Bagarića, ``nekrunisanog kralja zagrebačkog podzemlja``, pišu hrvatski mediji.

 

Kao mogući motiv spominje se navodno pozamašno novčano dugovanje mlađeg sina Keranović Borisu Luketi, ali i Bajiću, inače ocu dvojice problematičnih kik boksera.

(Dnevnik.hr, 24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.