x

UDALA SAM SE U SUBOTU NA ADI CIGANLIJI: Kada sam vidjela sa kim muž broji pare, znala sam da će me izbaciti iz kuće, iako sam u 4. mjesecu trudnoće!

Nina A. nedavno je pravila svadbu, a onda je krenulo nizbrdo. Ovo je njena ispovijest, a vi dobro obratite pažnju na detalje. Moja svadba od strane mog (bivšeg) supružnika počela je da gubi kompas već u startu, od lokacije gdje bi se proslavila svadba... Sa restorana za 30 gostiju, što je mene vrlo radovalo jer je tako privatno sa porodicom, kumovima i najbližim prijateljima, došli smo na salu za 150 ljudi!

Lokacija Ada Ciganlija, blizina crkve, blizina većini gostiju iz Beograda. Počeću od toga da je dogovor bio između mene i supruga da gosti donose novac u koverti koliko god je ko u mogućnosti, koverat bi ubacili u kutiju koja bi se nalazila ispred mladenačkog stola.

 

ZA MLADENAČKI STO SJEO JE KUM UZ BIVŠU DJEVOJKU

 

Mladenački sto - tu sjede mlada i sa njene desne strane kuma, mladoženja i sa njegove lijeve strane kum. Svadba je tek na početku, čeka se matičarka. U međuvremenu, meni kaže suprug da će sjesti za mladenački sto njegov brat i njegova djevojka, a i kumu je došla bivša djevojka!

 

Gdje svi da stanu, kakve djevojke, kakve bivše, donose stolice za mladenački sto, a mi sjedimo ovako - moja kuma, ja, mladoženja, a u centru stola su kum i njegova bivša.

 

Dakle kum i bivša u centru, a ja, koja sam mlada, na kraju! Za mladinim stolom u centru sjedi druga djevojka u bijeloj haljini, a inače je nekulturno da neko drugi osim mlade nosi bijelo! Zatim, ja sam tad bila u 4. mjesecu trudnoće, stojim tako trudna i ispraćam goste dok je suprug otišao hitno u toalet i nije se više vratio.

 

KAD SAM VIDJELA KO BROJI PARE, NIJE MI BILO DOBRO

 

(Kad sam rekla da hoćemo pare, to je bio zajednički plan jer smo podstanari u 30m2 i nemamo mjesta ni za kakve poklone). Kad sam pogledala ka stolu - kao u zatvoru - cijepaju se koverte, postoje dvije žene od kojih je jedna moja svekrva koja broji pare?! SVEKRVA BROJI MLADENAČKE PARE! Na šta to liči!!!!

 

Vidjela sam ga da sjedi za stolom u sali i pomislih loše mu je jer je popio. Ubrzo prilazim stolu za kojim sjedi suprug sa svojom majkom i menadžerkom koja kaže ``u redu je, hvala Vam``. Upitam supruga šta je u redu? Kaže plaćena je svadba.

 

(Pošto se prije svadbe davao samo avans u iznosu od 500e, ostatak naplate svadbe po završetku). Upitam kako je plaćena svadba, pa torbica mu je za svadbenim stolom. Kaže mi ``pa prebrojao sam ja pare sa kevom``.

 

Svadbene pare, poklon od gostiju, mladoženja broji sa svojom majkom! Gdje ste i kada ste to čuli?! Samo sam onako izbezumljeno promrmljala ``Ne mogu da vjerujem``, okrenula sam se i otišla na drugi kraj sale kod drugarice.

 

PRVU BRAČNU NOĆ SAM PREPLAKALA

 

Konobari torte pakuju da mladenci nose sa sobom kući. Vidim od supruga nevjenčana snajka izlazi iz sale i nosi tortu. Ja opet u šoku - ne znam je l` da vrištim ili da plačem... Sve što su mogli da uzmu uzeli su.

 

Prvu bračnu noć sam preplakala i znala sam da sam danas upoznala svog pravog supruga umišljenog i dodvorenog društvu. Kojeg da sam poznavala takvog, ne bih se udala za njega. Gluma je čudo i ljudi super glume, ali maske padnu uvijek!

 

Koliko smo para tada dobili ni dan-danas ne znam! Problemi u braku su počeli od prvog dana svadbe. Suprug me je ostavljao, odlazio kod majke i sa društvom. Psihički me je ubijao svakim danom sve više - dođe s posla, izviče se ``mala plata, ne valja država``!

 

IZBACIO ME S MALOM BEBOM

 

Ništa mu ne valja, neće ovakav život, neće kavez... Onda ode i nema ga do u duboko u noć. A ja sama sa malom bebom. Jedne noći je pretjerao - došao je iz izlaska, izbacio nas je iz stana 30m2, gdje smo dotad živjeli kao podstanari. Prijavila sam ga policiiji i od te noći opet počinje druga vrsta psihičkog nasilja njegova nepojavljivanja pred Socijalnom službom, vrijeđanja mene...

 

Ovo dok sam pisala ponovo sam se vratila u to vrijeme i baš sam se iznervirala, nisam se nešto olakšala, ali bitno je da se čuje svačija priča i da mlade djevojke ne vjeruju u samo što im se obećava, nego neka vide djela uvijek svaki put pažnja i dobra djela.

 

Nije sve u parama, ali ne plaćaju se računi i ne živi se od ljubavi. A i nije normalno momak od 30 godina da sluša majku šta mu kaže, šta se oženio uopšte, da bi bježao kod majke?!

 

Prvo skoči pa reci hop. Moja priča je takva - udala sam se iz ljubavi i loše sam prošla. I danas sam samohrana majka, koja je u šoku ko je osoba koja joj je bila bivši supružnik. Čekam konačnu odluku razvod suda.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.