x

UEFA se ne šali: PSG-u prijeti izbacivanje iz Lige prvaka!

Iako predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi redovno ističe da klub posluje u skladu s UEFA-inim Finansijskim fair playjom, uprkos Neymarovom transferu od čak 222 miliona eura, pojavile su se informacije da su Parižani primorani poduzeti drastične mjere kako bi im bilo dozvoljeno takmičenje u Ligi prvaka.

El Pais, list koji je nešto ranije saopštio da je PSG ponudio Cavaniju milion eura da prepusti izvođenje penala Neymaru, sada tvrdi je UEFA odlučila ``pritisnuti`` Parižane i njihove bogate vlasnike.

 

Naime, nakon mnogobrojnih žalbi na kršenje Finansijskog fair playja od strane PSG-a, koje su uputili evropski velikani poput Real Madrida, Bayern Munchena i Juventusa, UEFA je odlučila zaprijetiti francuskom klubu da će im biti zabranjen nastup u narednoj sezoni Lige prvaka, čak iako se PSG kvalifikuje za ovo takmičenje.

 

Navodno je, nakon UEFA-ine ``prijetnje``, Al-Khelaifi stvari shvatio ozbiljno, te namjerava prodati određen broj igrača kako bi PSG ispunio uslove Finansijskog fair playja. Nakon konsultacija predsjednika PSG-a, generalnog menadžera Jean-Claudea Blanca i menadžera igrača, odlučeno je da će osamorica prvotimaca, koji se ne smatraju ključnima za ekipu, u narednih 48 sati biti stavljana na transfer listu.

 

Tokom ljeta se špekulisalo da će Di Maria i Lucas Moura napustiti klub, pa se vjeruje da će se njih dvojica naći na ``listi za odstrel``, dok se isto predviđa i za Draxlera i Ben Arfu, a ko će biti ostali, biće poznato u narednom periodu.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.