x

UG ``Pomirenje`` vrši podjelu paketića !

Prije par dana u Zenicu je stigla pošiljka od 84.000 božićnih i novogodišnjih paketića za djecu širom Bosne i Hercegovine. Walter, predsjednih udruženja nam je rekao da svi paketići dolaze od organizacije iz Engleske koja godišnje podijeli preko 15 miliona paketića za preko 150 država širom svijeta.

Današnju akciju podjelu paketića po Zenici, tačnije u romskom naselju Banlozi predvodili su predstavnici organizacije ``Samantan`s Purse`` iz Engleske i UG Pomirenja iz Zenice gdje su podijelili preko 80 dječijih božićnih i novogodišnjih paketića.

Naime, Walter Goncalves, čovjek o kojem smo već pisali, za ovu Englesku organizaciju, kao distributer dječijih paketića za čitavu Bosnu i Hercegovinu radi već 12 godina. Walter je svoj djeci širom Bosne i Hercegovine, ali i odraslim građanima BiH poslao jasnu poruku. ``Nemojmo gubiti nadu svi zajedno, moramo se boriti i život nije tako lagan, ali postoji šansa i budućnost koju čovjek mora sebi osigurati. Najbolje je kad sami radimo i da od toga živimo, a to je upravo naš cilj, da siromašnoj djeci pružimo budućnost, da mogu studirati i ko zna možda neko od njih bude direktor, advokat, predsjednik, ali samo nemojte gubiti nadu.“, na kraju razgovoru poručuje Walter koji će još mnogo godina braniti djecu širom Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana je stigla pošiljka od 85 000 novogodišnjih paketića iz Engleske.

Grad Konjic od g-din Waltera dobije preko 3000 dječijih paketića svake godine.

Izvor:MojKonjic.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.