x

UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG JEZIVIH PRIJETNJI VUČIĆU: Prijetio premijeru preko mobilnog!

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za viskotehnološki kriminal, uhapsili su M. R. (1988) osumnjičenog da je na društvenoj mreži „Fejsbuku“, u vidu komentara na sajt Kurira, uputio prijetnje članovima porodice predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Prilikom pretresa, obavljenog po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon preko kojeg je M.R. pristupao društvenoj mreži „Fejsbuk“, pod pseudonimom „Dijete Partizana“ i preko tog profila uputio prijetnju.

 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

 

Podsjetimo, tokom sinoćnjeg superfinala Kurirovih izbora za predsjednika Srbije, organizovanog na zvaničnoj Fejsbuk stranici ovog medija, na najsuroviji način zloupotrijebljena je ova akcija.

 

Prilikom glasanja, koje je emitovano uživo, upućena je brutalna prijetnja na račun kćerke premijera Aleksandra Vučića. Tom prilikom, među više od 27.000 komentara, sa jednog profila ostavljena je poruka u kojoj je na monstruozan način iznijeta prijetnja premijeru i njegovoj kćerki.

 

``To je za mene bilo prilično teško. To je saznao i moj sin. On je veliki, ima 19 godina i hoće sestricu da brani. Znate cijelu muku, ali šta ćete, bolesnih ljudi ima svuda``, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u holu Skupštine Srbije.

 

Premijer je dodao i da ne može da zamisli strašnije uvrede od onih koji su iznijete na račun njegove kćerke.

 

``Da vam neko vrijeđa mrtvu maloljetnu kćerku, koja je pritom živa i zdrava i najbolji učenik, koja govori tri jezika... Ne znam kakav psihopata morate da budete da to radite``, rekao je Vučić.

 

On je dodao da mu je u cijeloj priči još nešto zasmetalo, ali nije želio da precizira na šta je tačno mislio.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.