x

UMi Plus već vrti novi Android N!

Nedavno smo primili odlične vijesti od kineskog proizvođača pametnih telefona UMi o tome kako je novi Android N za model UMi Plus u završnim fazama i kako bi uskoro trebao biti dostupan za preuzimanje. Kompanija je poslala video snimak na kojem se spomenuti Android već može vidjeti u akciji, vijest koja će obradovati mnoge korisnike koji očekuju podršku i nadogradnje od kineskih brendova.

Prije nego što nastavimo s videom, podsjetimo se specifikacija koje karakterišu UMi Plus: vrlo lijep dizajn i vrlo dobar kvalitet izrade, Helio P10 procesor sa 8 jezgri, 4GB Samsungove radne memorije i 32GB memorije za pohranu podataka, koja je proširiva sa MicroSD karticom do 256GB.

 

Za izradu kućišta UMi je koristio aluminij serije 6000, poput onoga koji se koristi u avio-industriji. Ekran ima dijagonalu 5,5 inča, proizveden je od strane Sharpa, ima rezoluciju 1920x1080 piksela i prekriven je sa 2,5D zakrivljenim staklom otpornim na ogrebotine. Čitač otiska prsta uređaj će otključati za samo 0,1 sekundu. Prednja kamera ima 5MP, dok zadnja ima 13MP i karakteriše je veliki SAMSUNG®3L8 PDAF senzor. Baterija je kapaciteta 4000 mAh, napona 4,35V i podržava PE+ brzi način punjenja koristeći novi USB port tipa C.

 

Da se vratimo spomenutom video snimku na kojem se vidi novi Android 7 Nougat.

 

Kao što se na snimku vidi, jedno od prvih unapređenja je potpuno novi, redizajnirani meni sa brzim postavkama, koji sadrži brojne nove mogućnosti, popust mogućnosti odgovora na poruku direktno iz obavjesti, bez otvaranja same aplikacije!

 

Sljedeće veliko unapređenje, koje donosi nadogradnja, odnosi se na kameru. Sa novim Androidom 7, UMi je u mogućnosti da dodatno unaprijedi iskoristivost Samsungovog senzora sa 13MP, koji na novom Androidu daje bolji kvalitet fotografija u svim uslovima snimanja.

 

Ukoliko ste zainteresovani, možete osvojiti UMi Plus na sljedećem linku.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.