x

UPOZORENJE! VEČERAS LEDENA KIŠA: Stiže NAGLO ZAHLAĐENJE od 20 stepeni, a za Božić SMRZAVANJE!

Iako nas danas očekuje otopljenje sa temperaturom do čak 10 stepeni, to ne treba dugo da nas raduje, jer već večeras stiže naglo zahlađenje! Padaće kiša koja će se lediti, a ujutru za čak 20 stepeni hladnije, odnosno biće i do minus 10!

Ujutro će biti slab i umjeren mraz, ponegdje po kotlinama i u nižim predjelima magla, u toku dana pretežno sunčano i malo toplije sa najvišom temperaturom do 10 stepeni.

 

Krajem dana na sjeveru i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, na planinama sa snijegom.

 

Vjetar slab i umjeren jugozapadni, uveče u skretanju na sjeverozapadni.Jutarnja temperatura od minus 10 (-10) do minus tri (-3), a najviša dnevna od četiri do 10 stepeni.

 

Ledena kiša večeras

 

Rebulički hirdometerološki zavod izdao je i upozorenje da nas već od večeras očekuje kiša, koja će lediti na tlu. U uotrak će tokom dana ta kiša postepeno prerasti u snijeg, pa će se do kraja dan svuda zabijeliti.

 

- Od srijede će biti malo toplije, ali nam već m+od večeri stižu nove padavine. Naoblačenje sa sjeverozapada donosi nam snijeg, koji će tokom noći između srijede i četvrtka početi da pada. Tokom četvrtka u većini zemlje padaće snijeg - objašnjavaju u RHMZ.

 

Trodnevni ledeni talas

 

Međutim, tada padavine prestaju i nastupa trodnevni ledeni talas, koji podrazumijeva da se tih dana temperatura neće dizati iznad nule.

 

- Ta tri dana biće suho, ali ćemo u jutarnjim satima imati umjeren do jak mraz i izrazito nisku temperaturu. U petak živa na termometru u jutarnjim satima biće minus 7 stepeni, a tokom dana biće samo jedan stepen toplije - kažu u RHMZ.

 

Onda nam slijedi Božić, kao najhladniji dan, gdje će jutarnja biti i do minus 10, a tokom dana od minus 7 do minus 5 stepeni Celzijusa.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.