x

UŽAS U BARIČU: Deda je glavni krivac za masakr!

U Bariču kod Golupca u četvrtak su sahranjeni Miroslav Dačić (57) i njegova majka Rada (76), koje je u ponedjeljak ujutru hicima iz pištolja ubio njihov otac i suprug, Božidar Dačić (76). Do seoskog groblja njih su ispratili Miroslavljevi sin i kćerka - Mališa i Maja, brojni rođaci, prijatelji i mještani.

Dvorište kuće porodice Dačić u centru Bariča, u blizini crkve u čijem je dvorištu njihov ubica izvršio samoubistvo, bilo je tijesno da primi sve koji su željeli da odaju poštu pokojnicima.

 

Na kapiji dvorišta porodične kuće, saučešće je primao Mališa Dačić, koji je sa sestrom organizovao sahrane oca i bake, kao i dan ranije sahranu svog dede Božidara.

 

- Mnogo se pisalo o ovome u medijima. Ono što je nepobitno tačno jeste da je moj deda glavni krivac, on je sve ovo napravio. Ne mogu ništa više sada da kažem, molim vas da me razumijete - rekao je Mališa, koji je zbog ove porodične tragedije doputovao iz Austrije.

 

Na sahranu majke i sina došli su i ljudi iz okoline, jer je vijest o ovom zločinu i njih potresla.

 

- Poznavali smo ovu porodicu dobro. Miroslav je cijelog života vrijedno radio, a zna se da je poljoprivreda težak posao. Izveo je dvoje djece na put i sad kad treba da uživa, ubi ga rođeni otac - rekla nam je žena iz susjednog sela, držeći svijeću i cvijeće u rukama.

 

Čovjek pored nje, mještanin Bariča, dodaje da je i Rada bila vrijedna i da je cijeli život stvarala za sina jedinca i unuke.

 

Na groblju u Bariču zatekli smo mještane koji su Dačićima pomagali kopajući rake za Miroslava i Radu, koje se nalaze odmah jedna pored druge. Grob njihovog ubice Božidara udaljen je prilično od njih i nalazi se na sasvim drugom kraju groblja. Odvojeno su postavljene i njihove umrlice po Bariču - zajedno su umrlice Miroslava i Rade, a Božidarova je istaknuta u drugom kraju sela.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.