x

UŽIVAJTE u PIĆU sa manje KALORIJA!

Stručnjaci za zdravlje poručuju da vaši omiljeni kokteli koje pijete sa uživanjem, u stvari stvaraju višak na vašem struku kojeg vam je teško da se otarasite. Dobra vijest je da oni najukusniji i najkaloričniji kokteli imaju svoju adekvatnu zamjenu.

Postoji devet osvježavajućih pića za sve one koji drže dijetu, ali ipak žele da se osvježe i uživaju:

 

1. Kosmopoliten umjesto Long Ajlenda

 

Iako je jedan od najukusnijih koktela, long ajlend ajs ti obično sadrži votku, rum, tekilu, džin, slatkokisjeli miks i koka kolu. Ovaj spoj alkohola i šećera je težak udarac za vašu liniju, jer ovo piće može imati od 420 do 780 kalorija. Radi poređenja, čizburger prosječno sadrži 310 kalorija.

 

Ukoliko ipak žudite za slatkim, kosmopoliten sa votkom i brusnicom mogao bi da bude savršena zamjena.

 

2. Proteinsko pivo umjesto lagera

 

Mnogi izbjegavaju pivo iz straha da ne dobiju ``pivski stomačić``. To zaista jeste teško zaobići ukoliko pijete lager, koji sadrži od 150 do 200 kalorija po konzervi.

 

Adekvatna zamjena su proteinska piva, koja sadrže oko 92 kalorije. Takođe su znatno zdravija, jer sadrže proteina koliko i jedan biftek.

 

3. Fuzi umjesto Pinakolade

 

Ako ste na odmoru, red je da se prepustite tropskom raspoloženju i uživate u slatkim, voćnim napicima.

 

Umjesto pinakolade, koja sadrži 526 kalorija, možete popiti fuzi, koji sadrži rakiju od breskve i sok od pomorandže. Ukoliko želite najzdravije koktele, opredijelite se za one koji se prave sa svježim voćem.

 

4. Martini umjesto Mohita

 

Iako svježi mohito zvuči kao sjajno osveženje po letnjoj vrućini, on je zaslađen šećernim sirupom, što znači da ima oko 220 kalorija.

 

Rashlađeni martini je bolja opcija, jer je njegova prosječna kalorijska vrednost 160.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.