x

Učenici Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu će i ove godine obavljati praktičan rad u BH Telecomu!

Učenici Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva, zajedno sa direktorom Damirom Ovčinom i profesorom Sadatom Kovačevićem, posjetili su danas BH Telecom gdje su se sreli sa generalnim direktorom Mirsadom Zaimovićem.

Povod posjete je obavljanje praktičnog rada u BH Telecomu koje je ove godine organizovano za sedam učenika Centra. Hodžić Aldin, Hodžić Saudin, Babahmetović Almas, Kovačević Danijel, Mehić Mustafa, Vučić Tarik i Velić Fatima su učenici koji će tokom mjeseca marta i aprila obavljati jednomjesečni praktičan rad u Kontakt centru BH Telecoma, odnosno u Službi informacija, a za obavljeni praktičan rad će dobiti naknadu. 

 

Saradnja BH Telecom i Centra traje već pet godina tokom kojih je za više učenika  Centra omogućeno obavljanje praktičnog rada. 

 

„BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, ima dugogodišnji partnerski odnos sa Centrom i na ovaj način iskazujemo podršku potrebama zajednice. Nadam se da će učenici uspješno obaviti praktičan rad i steći nova iskustva koja će im pomoći u budućem životu i radnom angažmanu, te da će neki od njih poslije završene škole postati zaposlenici upravo BH Telecoma“, istakao je generalni direktor Mirsad Zaimović. 

 

Direktor Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Damir Ovčina se zahvalio na podršci koju više godina BH Telecom pruža Centru. „Ovaj praktičan rad našim učenicima predstavlja najznačajnije obrazovno iskustvo koje je neprocjenjivo. Naša želja je da se učenici ohrabre za sticanje novih iskustava na osnovu kojih će možda pokrenuti vlastiti posao ili lakše naći odgovarajući posao kod poslodavaca. Obzirom da svi učenici vole tehnologije, ovaj praktičan rad im predstavlja i zadovoljstvo“ rekao je Damir Ovčina.

 

Organizovanje praktičnog rada studenata i učenika u BH Telecomu vrši se u skladu sa odredbama Uputstva o stipendiranju studenata i organizovanju praktičnog rada studenata i učenika. Praktični rad studenata ili učenika odobrava se po zahtjevu pojedinca i uz potvrdu obrazovnih ustanova da je praktični rad studenta ili učenika sastavni dio nastavnih planova i programa, a studentu ili učeniku se uplaćuje naknada za onavljeni praktični rad u BH Telecomu.   

 
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.