x

Učenik iz Srbije zavodio učiteljicu, a sve osvanulo na internetu: Kako neugodna situacija!

Učenik iz Vranja oko ponoći se dopisivao s profesoricom iz osnovne, slao joj lascivne stihove cajki i time se hvalio na internetu. U snimku koji je nazvao “prankovao sam nastavnicu iz srpskog”, Janko provocira bivšu profesoricu iz osnovne škole stihovima iz folk pjesama. Da sve bude bizarnije cijela prepiska se događa oko ponoći.  U jednom trenutku, profesorica ovom maloljetniku odgovara s “Da si bar tako sastavljao tekstove u školi, imao bi bar četvorku”. 

Kurir je zamolio profesora jedne srednje škole u Beogradu da komentira čitavu, u najmanju ruku, neugodnu situaciju.

 

“Prije svega mislim da je profesorica pogriješila što je uopće prihvatila poziv za prijateljstvo na Facebooku i što uopće kontaktira s učenicima preko društvenih mreža. Također, mislim da je u najmanju ruku nerazumno što kontaktira sa učenicima u “sitne sate”. Vjerovatno je mlada i nedovoljno iskusna i mora shvatiti da prema djeci mora postaviti jasne granice i da ne ulazi u bilo kakvo zbližavanje privatnog tipa”, ističe profesor.

 

Učenik ga previše ne čudi. “Što se tiče dječakovog postupka to je klasična tinejdžerska drskost koja je prirodna za te godine i ne predstavlja nikakvo iznenađenje, osobito u doba današnje opšte raspuštenosti i ekspanzije interneta na kome se oni, htjeli mi to priznati ili ne, bolje snalaze od nas profesora”, rekao je profesor.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.