x

Učesnici Prve noćne utrke u Sarajevu uživali u voćnoj svježini novih okusa Dukat Fit proizvoda!

Više od 650 učesnika, takmičara iz BiH, ali i drugih zemalja, sinoć je istrčalo Prvu sarajevsku noćnu utrku koju je organizovao NVO Marathon, a podržala kompanija Lactalis BH. Veliki broj građana bodrio je učesnike koji su imali zadatak da u tri kruga, kroz najljepše ulice jezgre grada, istrče 10 kilometara. 

Na sarajevski noćni izazov odazvali su se i profesionalni atletičari, ali u najvećem broju izazov su prihvatili rekreativci. Pobjedu su odnijeli Lucia Kimani u ženskoj i Osman Junuzović u muškoj kategoriji. Podršku ovom sjajnom sportsko-rekreativnom događaju kompanija Lactalis BH pružila je sa proizvodom Dukat Fit, namijenjenim za konzumaciju nakon zahtjevnih fizičkih aktivnosti. 

 

„Rado sponzorišemo sportske projekte i aktivnosti kojima se promoviše zdrav način života, jer je briga o zdravlju na prvom mjestu vrijednosti kojima se rukovodimo. Prošle godine bili smo prisutni na prvim noćnim utrkama u Banjoj Luci i Travniku, a podrška Prvoj noćnoj utrci u Sarajevu nastavak je partnerstva sa Udruženjem Marathon i Školom trčanja. Ovo je ujedno bila prilika da sve sudionike upoznamo sa novim proizvodima iz naše Dukat Fit linije, jer znamo koliko im je za svaki sportski uspjeh i održavanje forme bitan dovoljan unos proteina po kojima je svaki Dukat Fit proizvod prepoznatljiv. Svakako, nadamo se da će uživati u novim okusima koje smo nedavno plasirali na tržište“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketinga Lactalisa BH.

 

Nakon napornog atletskog izazova i prolaska kroz cilj za sve takmičare Prve sarajevske noćne utrke uslijedilo je osvježenje novim okusima Dukat Fit proteinskog napitka. Inovativna linija mliječnih proizvoda obogaćenih proteinima, pored vanilije i čokolade, dolazi u četiri nova, neodoljiva okusa. Dukat Fit proteinski napitak od banane, Dukat Fit jogurt tropsko voće i đumbir, Dukat Fit jogurt jagoda i crveno voće te Dukat Fit Quark Natur donose voćnu svježinu za kojom mnogi žude u toplim ljetnim mjesecima. 

 

Napredne nutricionističke smjernice preporučuju dnevni unos proteina u omjeru 1 gram proteina na 1 kg tjelesne težine. I upravo, zbog velike količine proteina koju sadrže, Dukat Fit proizvodi preporučuju se za konzumaciju osobama koje se rekreativno ili profesionalno bave sportskim aktivnostima, jer nakon napornih treninga proteini pomažu obnovu i izgradnju mišićne mase. Ujedno, ubrzavaju i metabolizam te su ovi proizvodi preporučljivi i onima koji žele mijenjati svoje prehrambene navike. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.