x

Ukusno: Pita od patlidžana!

Iako nije uobičajeno, ovo ukusno jelo mnoge će iznenaditi , ali i oduševiti svojim ukusom. Ukoliko ovo jelo pripremate za goste nemoj te im reći o kojoj namirnici je riječ. Oduševiće se.

Količina za 8 osoba

 

Vrijeme pripreme 40 min

 

Pita od patlidžana

 

Potrebni sastojci:

 

    1/2 kg tankih kora za pitu

 

    1 kg patlidžana

 

    5 kom. jaja

 

    1 čaša kiselog vrhnja

 

    1 kašika vegete

 

    1 vrećica crnog mljevenog bibera

 

    1 vrećica praška za pecivo

 

    1/2 čaše ulja

 

    peršun

 

    1 čaša mineralne vode

 

Priprema

 

Patlidžan oprati, oguliti i ispeći u rerni. Prohlađen izrezati na kockice. Dodati vegetu, jaja umućena sa vrhnjem, prašak za pecivo, biber, ulje i sitno izrezani peršun. U pleh stavljati po 2 nauljene kore pa fil naizmjenično tako da na vrhu bude kora. Na završetku, prije pečenja, izrezati na kocke te zaliti mineralnom vodom pomiješanom sa malo ulja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C sve dok ne porumeni.

 

Pitu od patlidžana poslužite kao predjelo ili samostalan obrok, uz sezonsku salatu i čašu piva. Prijatno!

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.