Ukusno: Pita od patlidžana!
Iako nije uobičajeno, ovo ukusno jelo mnoge će iznenaditi , ali i oduševiti svojim ukusom. Ukoliko ovo jelo pripremate za goste nemoj te im reći o kojoj namirnici je riječ. Oduševiće se.
Količina za 8 osoba
Vrijeme pripreme 40 min
Pita od patlidžana
Potrebni sastojci:
1/2 kg tankih kora za pitu
1 kg patlidžana
5 kom. jaja
1 čaša kiselog vrhnja
1 kašika vegete
1 vrećica crnog mljevenog bibera
1 vrećica praška za pecivo
1/2 čaše ulja
peršun
1 čaša mineralne vode
Priprema
Patlidžan oprati, oguliti i ispeći u rerni. Prohlađen izrezati na kockice. Dodati vegetu, jaja umućena sa vrhnjem, prašak za pecivo, biber, ulje i sitno izrezani peršun. U pleh stavljati po 2 nauljene kore pa fil naizmjenično tako da na vrhu bude kora. Na završetku, prije pečenja, izrezati na kocke te zaliti mineralnom vodom pomiješanom sa malo ulja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C sve dok ne porumeni.
Pitu od patlidžana poslužite kao predjelo ili samostalan obrok, uz sezonsku salatu i čašu piva. Prijatno!
Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.