x

Umjetne trepavice: 3 najveće pogreške koje smanjuju oko i kvare dojam!

Umjetne trepavice u posljednje vrijeme su popularnije no ikad. Iako ovaj ukras na licu može izgledati vrlo efektno i naglasiti oko, odaberete li pogrešne trepavice za vaše oko, taj moćan efekt će se u potpunosti izgubi. Donosimo 3 najveće pogreške pri odabiru umjetnih trepavica

1. Preguste trepavice

Umjetne trepavice u trenu mogu naglasiti pogled i vizualno povećati oko. No tekstura istih trebala bi biti što sličnija vašim prirodnim trepavicama.

Preguste trepavice mogu izgledati plastično i napadno, poput onih na lutki i u potpunosti sakriti kapak oka. vrlo često takve trepavice su preteške za mekani i tanki kapak, što će ga spustiti i vizualno smanjiti oko.

 

2. Predugačke trepavice

Iako je cilj umjetnih trepavica u prvi plan staviti najpoželjnije dlačice na licu, pretjerate li s njihovom duljinom možete postići potpuno suprotan efekt.

 

Naime, preduge trepavice, baš kako i one preguste, naći će se u prvom planu, skrenuti pozornost s vaših očiju i stvoriti efekt lutke. Isto tako, ako duljina trepavica nje prilagođena vašem oku, dugačke dlačice će dodirivati kožu ispod obrva i stvarati vam neugodan osjećaj ili pak razmazati sjenilo.

 

3. Prevelike trepavice

Svako oko je različite veličine. Ako zamislite da vam je oko stopalo, a umjetne trepavice cipela, vrlo brzo će vam biti jasno kako se jedno i drugo jednostavno moraju podudarati.

 

Ako je baza umjetnih trepavica duža od vašeg gornjeg kapka, završetak trepavica će izvirivati izvan oka što nikako ne izgleda elegantno i efektno ili će vas pak trepavice na samom početku oka neugodno bockati. Kod prevelikih trepavica vjerojatnost odljepljivanja trepavica je puno veća.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.