x

Umoran sam, moram da idem, svega mi je dosta: Ovo su bile posljednje riječi Tošeta Proeskog!

Mladi pjevač Toše Proeski tragično je preminuo prije devet godina, 16. oktobra, u 6.20 sati. Na današnji dan, 25. januar, pjevač bi proslavio 36. rođendan. Povodom njegovog rođendana, prisjećamo se posljednjeg intervjua koji je Toše dao svega nekoliko sati pred smrt u emisiji na makedonskoj televiziji Vrteleška.

Inače veseo i pozitivan, Toše je tokom razgovora bio vidno neraspoložen, umoran i ispričao je kako se teško nosi sa slavom. Na pitanja voditeljke odgovarao je ovako:

 

Zar ne želiš malo da se skloniš od svega?

 

``Želim ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja. Putovanja u Zagreb, pa nazad, putovanje u Australiju... Svega mi je do ovdje``, pokazao je Toše rukom preko glave i dodao:

 

``Pravim greške kao svaki normalan čovjek svakodnevno. Nisam bezgrešan, svetac, niti anđeo, daleko sam od toga, ali sam daleko i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkad sam poznat.``

 

Pjevač je rekao i da ima strah da ga djevojke žele samo zato što je slavan, a ne gledaju kakav je zaista.

 

``Nije to prijatno... Ni novac, ni automobili niti išta drugo nije presudno za ljubav... Znam koje su prave vrijednosti. Želim takvu djevojku.``

 

Sve svoje slobodno vrijeme posljednjih mjeseci koristio je da ode u Kruševo i druži se sa starim prijateljima, kojih je imao puno.

 

``To me jako spušta na zemlju. Ne vjerujem u nova prijateljstva jer sam imao loše iskustvo, sa starim prijateljima sam siguran``, zaključio je on.

 

Pokazao je voditeljima kako je baš nedavno povrijedio koljeno, jer je sa lokalnim klubom igrao odbojku. Ispričao je i da mu smeta prebrzi tempo života, obruč koji je oko njega.

 

``Želim u šetnju, u kupovinu, uveče u kafić, ali ne mogu. Prije desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti. Misliš da ne želim? Želim kao i svi normalni ljudi``, obratio se tužno voditeljki.

 

Pričao je o svojim roditeljima kao velikim životnim uzorima. Ljiljanu Petrović nazvao je drugom majkom i rekao kako je srećan što je uz njega.

 

Na pitanje da li je zaljubljen nije odgovorio jer, kako je rekao, ``želi da zaštiti bar jedan dio života``. Na pitanje u kakvom je odnosu sa rukometašicom Andrijanom Budimir postalo mu je neprijatno.

 

``Često smo zajedno. Kao prijatelji. Vrijeme čini svoje. Ako bude novosti, obavijestiću vas na vreme.``

 

Voditelji su mu poželjeli srećan put do Zagreba, prijatno snimanje novog spota, a on se nasmijao i ispravio ih da se radi o dva spota.

 

``Ti znaš koliko te volim. Zlato moje, čuvaj mi se!``, rekla je pjevaču dirnuta voditeljka i izgrlila ga, pa dodala: Nemoj da dijeliš energiju na sve strane.

 

``Moram``, kratko je odgovorio Toše na samom kraju i otišao zauvijek.

(stil.kurir.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.