x

Umrla gladna i nepokretna gledajući u mrtvog sina!

Tužna sudbina majke i sina potresla je ne samo Srbiju, već i regiju. Naime, stanari solitera u novosadskoj Balzakovoj ulici 1 i dalje ne mogu povjerovati u kakvom stanju su, u četvrtak, tijela Soke S. (77) i njenog sina Borisa K. (53) pronađena u stanu u kojem su živjeli. O stravičnoj sceni koja je dočekala vatrogasce, nakon što su razvalili ulazna vrata stana na jedanaestom spratu svjedoči miris koji se širio ulazom. Uzrok smrti, zbog stanja u kakvom su tijela zatečena, još uvijek nije utvrđen.

Komšije iz ulaza kažu da ne mogu ni pretpostaviti šta se prethodnih desetak dana dešavalo u stanu broj 46, koliko Soku i Borisa niko nije vidio. Sumnju na najgore izazvao je nesnosan miris koji je osjetio komšija sa dvanaestog sprata. O svemu je odmah obavijestio predsjednika kućnog savjeta Predraga Marinčića, koji za “Alo!” kaže da pored svega niko nije mogao ni pomisliti da su i majka i sin preminuli.

- Sve smo mislili da se osjećaju pelene, koje je komšinica zbog težine svoje bolesti nosila. U to smo bili ubijeđeni sve dok unuka nije došla i rekla da je zvala oca i baku, ali da se oni ne javljaju, zbog čega je i došla na adresu. Vrata stana joj niko nije otvarao, a iz unutrašnjosti je dopirao neprijatan miris, pa je otišla u policiju, gdje su joj objasnili šta će dalje činiti. Posljednji put se s ocem, prema sopstvenim tvrdnjama čula prije desetak dana. Došla je kod mene, pozvali smo vatrogasce, koji su razvalili vrata - priča za “Alo!” Marinčić.

Predsjednik kućnog savjeta kaže da nakon što su vrata razvaljena i otvorena, smrad je bio nepodnošljiv. Vatrogasci su s maskama ušli i zatekli beživotna tijela. Prizor je bio i više nego stravičan.
 
- Oba tijela su bila u poodmakloj fazi raspadanja. Došla je Hitna pomoć, čiji doktor je samo konstatovao smrt - priča Marinčić, dodajući da je posljednji put kod Soke i Borisa bio 10. jula, kada su platili troškove tekućeg održavanja zgrade. Tada ništa nije ukazivalo šta će se ubrzo dogoditi.
 
Prema riječima komšiluka Soka je u zgradi živjela od kada je ista napravljena. Suprug Mane joj je preminuo prije pet godina, nakon čega je ona teško oboljela i pala u krevet. Tada je sin došao da o nepokretnoj majci vodi računa. Rijetko kada su imali posjete, a sa komšijama se nisu družili. Živjeli su sami u svojoj muci, pa se pretpostavlja da su tako i preminuli.
 
Izvor:alo.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.