x

Umro suprug legendarne Tajči: Više ga ništa ne boli, sad je slobodan!

- Matthew više ne osjeća bol. Nije sputan ljudskim ograničenjima. Sada je iskonski slobodan, napisala je Tatjana Tajči Cameron (46). Pjevačica je objavila video koji je njihov sin Dante napravio za tatin rođendan. Tajčini prijatelji izražavaju joj sućut na društvenim mrežama. 

- Moramo izvući snagu i sreću iz svega što nam je dao i svega što je bio - dodala je Tatjana. 

 

Matthew Shane Cameron mjesecima je vodio bitku s nepušačkim rakom pluća. Od 5. oktobra bio je na intenzivnoj njezi, a Tajči je dana napisala da se njen suprug osjeća bolje.

 

Tajčin suprug umro je u 47. godini života. 

 

Zagrebačka pjevačica koja već dugo živi u Americi s Matthewom ima troje sinova, Dantea, Evana i Blaisea. 

 

Tajči je bila suprugova najveća potpora u borbi sa zloćudnom bolešću. Skupljala je donacije za njegovo liječenja, organizirala je i odrađivala koncerte, prodavala knjige, postere i albume. 

 

Matthew je u septembru otkrio da je patio od `brutalnih` bolova prije operacije u kojoj su mu iz plućne maramice uklonili 750 mililitara tekućine koja mu je pritiskala srce. 

 

- Zbog operacije su me morali `skinuti` s morfija i to je bilo neizdrživo. Nisam mogao disati, srce bi mi počelo luđački lupati uslijed najmanjeg pokreta rukom, nisam bio u stanju ni obrisati suzu s lica... - napisao je tada Cameron. 

 

Tajči se u maju  pohvalila da je njen suprug našao novi oblik terapije za kojeg je vjerovao da mu može pomoći. 

 

- Kada me nazvao, njegov glas je zvučao poput prvih zraka sunca nakon duge i jake oluje. Kao da se `Sila` probudila u njemu. Bilo je tako lijepo čuti pravu nadu u njegovom glasu. Sreća se ukazala, i to unatoč silnoj tjelesnoj boli - rekla je tada Tajči.

 

Supružnici Cameron tužnu vijest da Matthew boluje od raka obznanili su u februaru ove godine. Tada su tražili financijsku pomoć od prijatelja i obožavatelja. 

 

- Vodio sam zanimljiv život koji bi, ako je suditi prema posljednjem razgovoru s mojim onkologom, uskoro mogao biti gotov. No ne brinite, znam da sam proživio pet života u ovom jednom, ispunjenom avanturom, smijehom, veseljem, radom i ljubavi u svojih 46 godina - piše Matthew.

 

Tajčin suprug ni u jednom trenutku nije pomišljao na kemoterapiju. Kada su mu dijagnosticirali rak, liječnici su prognozirali godinu dana života. 

 

- Život sam proveo pomažući drugima do ostvare svoje snove i planove jer obožavam ljude. Ljudi su predivni. Ako možete, odvojite minutu i pomolite se za mene, šaljite mi pozitivnu energiju ili mi pomognite s nekoliko dolara kako bi nam olakšali financijski pritisak - pisao je Matthew. On i njegova supruga tijekom 15 godina proputovali su SAD, održavajući besplatne duhove koncerte. Turneju su prekinuli kada su djeca poželjela normalno srednjoškolsko iskustvo. 

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.