x

Upaljen meteoalarm: Ponovo nas očekuju žestoki minusi!

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje od 21. do 23. januara zbog niske jutarnje temperature zraka. Područje za koju se izdaje upozorenje je u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne bez magle ili niskih oblaka. 

U narednim danima u BiH očekuje se oblačno vrijeme sa jutarnjim temperaturama i do -14 stepeni Celzijusa, navedeno je na zvaničnoj stranici FHMZBiH.

 

Prvog dana vikenda na sjeveru i sjeveroistoku Bosne očekuje se oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne.

 

U ostalim područjima naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 stepeni.

 

Slično vrijeme se očekuje i u nedjelju. U Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. U ostalim područjima BiH sunčano.

 

Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

 

I prvog radnog dana u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne najavljeno je oblačno vrijeme, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom, a u ostalim područjima BiH sunčano.

 

Jutarnje temperature će se kretati od -10 do -4, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 9 do 14 stepeni.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.