x

Upoznajte goraždanske Skillere!

‘Skilleri, mladi, lijepi, pametni, duhoviti, profesionalni, su grupa mladića iz Goražda koji se bave snimanjem video klipova. Jučer se fotoreporter ekskluziva.ba našao u blizini mjesta radnje njihovog novog videa, a danas i na kafi, gdje je napravio intervju sa dvojicom članova ove grupe. Naime sama radnja klipova koje snimaju izazvaće smijeh do suza, a ako uzmemo u obzir činjenicu da sve to začine profesionalnim video efektima onda možemo reći da je ovo prava senzacija iz ovog malog grada. I sam intervju je protekao u smijehu, a šta su nam rekli “Skilleri„ pročitajte u nastavku. 

- Kada je osnovana grupa Skilleri? 

 

Prije par godina osnovali smo grupu „ Skilleri “ i uglavnom je služila da se mi između sebe dogovaramo, a prvo javno predstavljanje tj. prvo izbacivanje klipa bilo je prije par mjeseci. 

 

- Šta vas je podstaklo da izbacite prvi klip? 

Prvi klip koji smo izbacili bio je iz razloga što je ovom gradu trebalo nešto novo da ubije neku depresiju i dosadu u gradu. 

 

- Kako se raji dopao prvi klip? 

 

Pa raji se svidio naš prvi klipi onda su nas počeli pitati kada će novi klipovi i zbog toga smo i nastavili snimati. Evo sada ćemo vjerovatno imati i svoju emisiju na TVBPK. 

 

- Odakle crpite inspiraciju za nove klipove? 

 

Na ideje dolazimo tako što gledamo koji su problemi u gradu, ali i tako što gledamo neki film pa i mi odradimo neki kratki klip na tu radnju. 

 

- Koliko ova grupa broji članova? 

Grupa broji oko 10-ak članova, a u klipovima uglavnom glume : Mahir Aganović, Haris Tutić, Armin Bičo, Amar Starhonić, Eldin Biser, Senaid Karauzović, Alvin Dostović koji ujedno uređuje i montira klipove i Ermin Hodžić. 

 

- Kakve su vam buduće aktivnosti? 

 

Mi ništa veliko ne planiramo u budućnosti. Mi ćemo nastaviti snimati ove klipove da zabavljamo raju.  Imamo podršku i iz drugih gradova u BIH i iz drugih država i nastavljamo sa ovim što radimo.’

 

Skillere možete pratiti putem društvenih mreža: 
https://www.youtube.com/channel/UC3I37lndYDJyhaZQnQ8OZrw?app=desktop

 

https://www.facebook.com/alvin.dostovic?fref=ts

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.