x

Upriličena promocija AVON LIFE mirisa koje je kreirao Kenzo Takada!

U četvrtak, 27. oktobra Avon je upriličio promociju novog parfema Avon Life. Kozmetička kuća Avon predstavila je Avon Life, novi miris koji je poznati dizajner Kenzo Takada kreirao kako bi reflektirao svoju filozofiju života: živite predivan život ili #lifelivedbeautifully. Luksuzan cvjetni miris balansira eleganciju lopoča, irisa i cvijeta ljubičice.

U Bosni i Hercegovini, Avon je prisutan od 2003. godine kada je osnovan Avon Cosmetics BiH d.o.o. Riječ je o kompaniji s bogatim naslijeđem i tradicijom, temeljenoj na čvrstim vrijednostima i principima koji potiču od osnivanja Avona u SAD-u prije više od 125 godina. Kao dio Dunavske regije od 2011. godine, Avon Bosna i Hercegovina nalazi se u jednoj od najuspješnijih regija u Europi. Kao jednu od tajni uspjeha u Avonu ističu važnost poznavanja potreba kupaca i korištenje svake prilike za unapređenje odnosa s njima. Tokom svake kampanje, koja traje po 3 sedmice, Avon lansira nove proizvoda i nudi neodoljive ponude, a godišnje izdaje 17 brošura. Avon je ``kompanija za žene``. Ponosan je na svoju dugu tradiciju predanosti ženama i to je istovremeno jedan od najznačajnijih faktora koji Avon razlikuje od drugih kompanija. Kao poslodavac, Avon vjeruje kako su ljudi najveće bogatstvo kompanije. Avon prihvaća različitost zaposlenika te osigurava priliku za razvoj i napredak svakom zaposleniku te ih nagrađuje u skladu s tim. Tvrtka Avon Cosmetics BiH je aktivna na području borbe protiv raka dojke i nasilja nad ženama s ciljem poboljšanja i spašavanja života žena. Već je 2007. Avon u Bosna i Hercegovina krenuo s proizvodima s rozom vrpcom kao regularnom ponudom u svojoj brošuri tako započevši svoj humanitaran rad, a 2008. je uveo i posebne proizvode sa simbolom vječnosti kao podršku borbi protiv naslija nad ženama. KOmpanija je organizirala i brojne humanitarne akcije, poput tri izdanja AVON Šetnje za život za podizanje svijesti o potrebi redovnog pregleda te prikupljanja sredstava za udruženja žena oboljelih od raka dojke kao i nabavku prijeko potrebnih mamotom i mamograf mašina.

Ovom svečanom događaju posebnu draž dala je modna kreatorka Emina Husedžinović-Ibrahimović koja je premijerno predstavila svoju najnoviju modnu kolekciju pod nazivom „Viktorijanska šuma“ koja ima primarni zadatak da podigne svijest o ekološkim problemima, ali i da u novu kolekciju unese ideje iz 19. stoljeća.

 

U opuštenoj atmosferi, prisutni su mogli osjetiti note mirisa za žene i mirisa za muškarce, čiji je navažniji sastojak ljubičica.

 

``Avon Life EDP mirisni duo, slavi ljepotu življenja i potiče da živimo život punim plućima, da ostvarimo sve svoje snove. Da jednostavno živimo predivan život“ izjavila je  Šejla Korjenić, voditeljica odnosa s javnošću Avon Bosna i Hercegovina.

 

Avon Life novi je miris koji je poznati dizajner Kenzo Takada kreirao kako bi reflektirao svoju filozofiju života: živi život lijepo. Najvažniji sastojak mirisa – ljubičica - donosi osjećaj nepokolebljive pozitivnosti koja se nalazi u srcu svih Kenzovih kreacija, ali i njegove ličnosti. 

 

Korištenje ljubičice daje mirisu slatku svježinu. Uzgaja se na području Egipta i Grasse, Francuska, željeni cvat je cijenjen po svojim listovima koji su destilirani u sofisticirano mirisno ulje. Miris za žene također donosi energične citrusne note bijelog čaja u vrhu mirisne piramide i bezvremenski toplu, cvjetnu baznu notu cvijeta irisa. Iris je jedan od najskupljihih mirisnih sastojaka, priprema se dugih 7 godina i mirisu daje posebnu dubinu i kvalitetu. Miris za muškarce opojno miriše na gornju notu crnog bibera i toplu drvenastu bazu Virginia kedrovine.

 

Priznat kao jedan od vodećih svjetskih dizajnera, Kenzo Takada osnovao je svoju istoimenu luksuznu modnu kuću u Parizu 1970. godine, postavši prvi japanski luksuzni brend sa sjedištem u tom gradu. Dizajner je poznat po stvaranju inovativnih kolorističnih stilova koji okupljaju najbolje elemente istoka i zapada.

 

“Želio sam raditi s Avonom na stvaranju mirisne kolekcije koja bi bila prihvatljiva ženama širom svijeta.” kaže Kenzo Takada. ``Moja je najveća radost pronaći inspiraciju u ljepoti svijeta oko mene i okrenuti je u potpuno novu stvarnost. Iskustvo s Avon timom mi je dozvolilo upravo to, saradnju s nekim od najnevjerojatnijih kreatora parfema u stvaranju mirisne linije koja odražava našu zajedničku strast da živimo život lijepo. Avon Life mirisi prenose ljepotu i pozitivnost i prepuni su čuda koja nalazimo u svijetu prirode.``

 

``Kenzo Takada je donio posebno karakterističnu strast, živost i viziju ovom projektu``, kaže Alex Long, potpredsjednik globalne kategorije Marketinga. `` Osobna mantra ljepote i pozitivnosti Kenza Takade duboko se slaže s Avonovim vjerovanjem u ljepotu, optimizam i snagu žene. Gospodin Takada osobno je radio s našim timom u stvaranju svake note mirisa, od mirisnih tonova do dizajna bočice. Ne možemo dočekati podijeliti ove mirisne divote sa svim našim korisnicama širom svijeta.”  

 

O Avon Life mirisu za žene

 

Svijetao i energičan, ovo je ženstveni miris slojevitih delikatnih cvjetnih nota s bazom bijelog čaja. Sastojak koji je prava zvijezda mirisa je zapanjujuća ljubičica, koja mirisu daje eleganciju i jasnoću. Balansiran suptilnim notama bijelog božura i esencijom sakure, miris nas dovodi do toplog i senzualnog završetka, do neprijeporne privlačnosti koja traje cijeli dan.

 

Gornje note: lopoč, bijeli čaj, crvena jabuka

Srednje note: ljubičica, bijeli božur, esencija sakure  

Baza: iris, pachouli

 

O Avon Life mirisu za muškarce

 

Ovaj moderan, no ipak izrazito muški miris donosi profinjenu mješavinu začina i aroma. Struktura mirisa otvara se hrabrim gornjim notama crnog bibera i gloga, prije nego što otkriva toplo srce ljubičice, geranija i zvijezdamog anisa. Bogata Virginia kedrovina stvara duboku bazu, trajan dojam za cijeli dan.

 

Gornje note: crni papar, bobice gloga, svježi čempres

Srednje note: lišće ljubičice, geranij, zvjezdani anis

Baza: Virginia kedrovina, mošus, korijen perunike

 

Avon Life for Her EDP, 50 ml

Regularna cijena 70,00; Kampanja 14 promo cijena: 44,90

Avon Life for Him EDT, 75 ml

Regularna cijena 70,00; Kampanja 14 promo cijena: 39,90

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.