x

Upriličeno svečano otvorenje prostorija za dojenje!

U okviru kampanje koju je realizovao Zavod za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona povodom obilježavanja Svjetske sedmice dojenja sa motom ``Najbolji izbor za oboje`` danas je u Predškolskom dispanzeru JU Dom zdravlja Zenica upriličeno svečano otvorenje prostorija za dojenje.

Napori koji su učnjeni tokom realiziranja kampanje rezultirali su značajnim odzivom privrednih subjekata koji su pružili podršku realizaciji projekta ustupanjem prostora za dojenje unutar svojih objekata koji su označeni sa naljepnicom karakterističnom za brestfiding prostor (prostor za dojenje).

 

Jedna od aktivnosti realizirane kampanje je puštanje u funkciju prostorija za dojenje u predškolskom dispanzeru doma zdravlja Zenica.

Cilj ove kampanje je podići svijest građanstva o prednostima najboljeg prirodnog načina prehrane, ali i pružiti podršku dojenju za one koji su svjesni njegovog značaja kroz obezbjeđenje adekvatnog prostora za dojenje na mjestima frekventnim za majke.

 

Podršku ovim kativnostima, kao Prijatelj projekta pružila je vodeća europska i svjetska porodična banka matičnih ćelija CryoSave.

``Učešće u navedenom projektu je nastavak našeg doprinosa zajednici u kojoj radimo već 6 godina. Pored opremljenih ``Škola za trudnice``, izdatog ``Priručnika za trudnoću i porođaj`` došli smo do ``Sobe za dojenje`` još jednog jedinstvenog i vrlo značajanog projekat gdje ćemo majkama omogućiti da nesmetano u intimnom i ugodnom prostoru doje svoje bebe kad god to požele``, rekla je Azra Habibija-Ražanica, menadžerica za izvršne poslove, marketing i medije CryoSave-a u BiH.

 

Današnjem svečanom otvorenju prisustvovali su ministar zdravstva, direktorica doma zdravlja Zenica, predstavnici  kompanije CryoSave- partnera projekta, i drugi.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.