x

Uručene diplome maturantima MSŠ ``Enver Pozderović``

I dok očekujemo nove generacije, maturanti MSŠ „Enver Pozderović“, njih 86 na svečanosti koja je održana danas u parku škole, primili su diplome. Uz đake i njihove profesore, svečanosti su prisustvovali zvaničnici Općine i BPK Goražde. 

Na početku svečanosti prisutnima se obratila direktorica škole Mula Imamović koja je uz čestitke maturnatima, istakla – ``Generaciji na koju smo mi u MSŠ Enver Pozderović veoma ponosni, mi vaši profesori ćemo se sjećati vas kao generacije koja je postizala dobre rezultate i tako predstavljala sebe, svoju porodicu ali i školu. Želim vam puno zdravlja u daljem školovanju da se upišete na fakultete za koje ste se opredijelili, a onim koji ne nastave dalje školovanje brzo zaposlenje. Ispred vas je period u kojem će biti dosta izazova, odricanja, rada i u svemu tome budite istrajni i na kraju postanite časni i uspješni članovi naše zajednice.`` 

 

Čestitke maturantima uputili su i načelnik Općine Goražde dr.sci Muhamed Ramović i predstavnica Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Amira Borovac. 

 

Čast da učeniku generacije MSŠ „Enver Pozderović“ Nadiri Imamović uruči diplomu pripala je načelniku dr.sci. Muhamedu Ramoviću, dok joj je poklon kompanije Bekto Precisa uručila direktorica škole Mula Imamović. 

 

U kulturno umjetničkom programu na svečanosti su učestvovale učenice škole Zerina Hubjer, Ajla Srna i Sabra Omeragić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.