x

Uščuplić: ``Pokazali smo da možemo parirati Borusiji``!

Bordo klub u četvrtak, 28 augusta, igrat će uzvratnu utakmicu Play off-a Evropske lige protiv Borusije Monchengladbach. Tim povodom, u svečanom salonu ``Svetozar Vujović`` održana je press konferencija , na kojoj su se prisutnim medijima obratili prvi trener ekipe, Dženan Uščuplić, te kapiten, Amer Dupovac.

Trener naših prvotimaca, Dženan Uščuplić, istakao je kako Sarajevo u Njemačku ide sa željom da se nadigrava.

 

``Pripreme teku normalno ibez obzira na po nas negativan rezultat u Bijeljini, mada smo dominirali i mislim da smo sami krivi što nismo pobijedili. Znamo koji vid utakmice igramo, utakmica za plasman u grupnu fazu. Mislim da možemo ostvariti dobar rezultat u tom drugom poluvremenu. Teško je igrati protiv Bundesligaša, ali mislim da smo pokazali da im možemo parirati. Mislim da smo u prvih 20-25 minuta imali dvije kvalitetne šanse i dvije šanse na posljednji pas. Utakmica bi otišla u drugom smjeru da smo iskoristili te prilike,`` rekao je Uščuplić, dodavši:

 

``Mislim da će veći pritisak biti na njima. Mi ćemo pokušati zaprijetiti iz neke kontre ili polukontre, ali nećemo srljati. Biti će jedna promjena u sastavu, ali neće biti previše, jer su momci odlično odgovorili zadatku.``

 

Kapiten Sarajeva, Amer Dupovac, naglasio je da bordo klub može ostvariti dobar rezultat u četvrtak.

 

``Prva utakmica je završena negativnim rezultatom za nas. Na nama je da ponovimo utakmicu sa Koševa, gdje smo odigrali jako dobru utakmicu i mislim da možemo napraviti dobar rezultat.``, kazao je Dupovac.

(fcsarajevo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.