x

Uspješan put oko svijeta ARS Centra!

Sinoć, 26.03.2017. godine, u sklopu 22. Međunarodne manifestacije „Zeničko proljeće“ izveden je baletni performans ARS Centra iz Zenice, pod nazivom „Put oko svijeta“.

Ars Centar i ove godine, kao i svih predhodnih godina, zeničkoj publici ponudi malo drugačiji plesno - scenski ugođaj. Baletni performans je osmišljen kao narativno – edukativna priča o nastajanju i postojanju baleta kroz historiju i tradiciju nastanka baleta u pojedinim zemljama svijeta.

 

Osim  mladih balerina, na putu oko svijeta, pridružili su se i gosti – prijatelji ARS Centra. Iz Narodnog pozorišta Sarajevo, kao gosti i svjetski putnici pridružili su se profesionalni baletni par koji je izveo pas de deux adagio za oba plesača. Folklorni amsambl KUD „Plamen„ iz Zenice svojim učešćem upotpunio je priču o značenju tradicionalnog plesa u razvoju baletne umjetnosti.

 

Za najveći aplauz kod publike zaslužni su Dalija Duraković, najmlađa mlada balerina koja je sinoć imala ulogu naratora zajedno sa svojim drugarom Nusmirom Muharemovićem, profesionalnim glumcem Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Njihov šarm je zaslužan za jedno prelijepo putovanje koje nam je i ovu večer priredio vodeći baletni centar u državi, ARS Centar iz Zenice.

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.