x

Uspješno odrađen humanitarni koncert za Samira Hožbu !

Na humanitarnom koncertu za 15-godišnjeg Samira Hožbu, koji je organiziran 19. decembra u sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći, prikupljeno je 11.750 KM.

Podsjetimo, Samiru Hožbi je prije pet mjeseci dijagnosticaran Hodgkinov limfom - maligno oboljenje limfocitnog tkiva. Dječak je podvrgnut hemoterapijama, a njegovi Vogošćani i brojni drugi dobri ljudi odmah su počeli sa prikupljanjem sredstava za Samirovo liječenje. 

U sklopu humanitarne akcije u srijedu je održan koncert na kojem su nastupile zvijezde Hayata i Granda, učenici osnovnih škola sa područja općine Vogošća, a poseban gost bio je Halid Bešlić.

Koncertu je prisustvovalo oko 2.000 gledalaca, a erupcija oduševljenja nastala je kada je porodica Hožbo na scenu izašla u pratnji Sedina Torlaka kapitena FK Sarajevo i Željezničar, Sedina Torlana i Muamera Svrake. 

Samirova majka Senada Hožbo kazala nam je će četveromjesečni krug hemoterapija završiti 20. januara kada će se znati da li će dječaku biti potrebno izmještanje van BiH.

``Tada ćemo znati rezultate i šta dalje. Može dati bog da on bude dobro. Mi se nadamo i optimistično gledamo u budućnost``, kaže Samirova majka. 

U slučaju da rezultati ne budu dobri, Samir bi najvjerovatnije biti izmješten u Sloveniju na daljnje liječenje, za šta bi bilo potrebno osigurati veliku svotu novca, koju ova porodica nema. 

Senada radi sama. Muž joj je, također, obolio i već je četiri godine nezaposlen, a pored Samira ima još jednog sina koji pohađa osnovnu školu. 

Ističe da bez pomoći dobrih ljudi, Samir danas ne bi bio ni tu gdje jeste.

Izvor:Klix/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.