x

Uspješno završen 5. Spirit Fest Sarajevo!

Na 5. SFS-a predstavio se veliki broj destilerija kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića uz odličnu gastro ponudu najboljih bosanskohercegovačkih sireva i suhomesnatih proizvoda.

Najveći distillery događaj 5. Internacionalni Festival žestokog pića i rakija “Spirit Fest Sarajevo” i ove godine u My Face u Sarajevu okupio je 1200 ljubitelja dobre kapljice.

 

Na 5. SFS-a predstavio se veliki broj destilerija kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića uz odličnu gastro ponudu najboljih bosanskohercegovačkih sireva i suhomesnatih proizvoda. Posjetioci su tako mogli uživati u proizvodima Badela, Stocka, Camparia, Zlatnog bora, Pađenija, Menproma, Carskih vina Fra Grge Vasilja, Moje rakije.

 

Spirit Fest Sarajevo osmišljen je sa ciljem prodajne degustacije premium žestokih pića i rakija namijenjen profesionalnim i privatnim kupcima i on je potpuno opravdao očekivanja posjetilaca među kojima je bilo dosta televizijskih lica, ali i osoba iz kulturnog i javnog života i svijeta sporta.

 

Festivalski progam pored degustacija svih pića po vrstama, tipovima i stilovima omogućio je ljubiteljima dobre kapljice da uživaju u koktelima uz višesatnu zabavu za koju je bio zadužen Epic Band na čelu sa odličnim Vernesom Ljuštakuom. 

 

Epitet velikih zlatnih pobjednika od ukupno 115 uzoraka po kategorijama je pripao:

 

U kategoriji voćnih rakija veliki zlatni pobjednik je Promont Distillery iz Novog Sada za proizvod Premier Rakija od Kajsije.

 

U kategoriji rakija od grožđa veliki zlatni pobjednik je Hercegovina Vino za proizvod Lozovača.

 

U kategoriji specijalnih rakija veliki zlanti pobjednik je kompanija Badel za proizvod Travarica.

 

U kategoriji likera veliki zlatni pobjednik je HP Hercegovina Produkt za proizvod Cherry Extra. 

 

Stručnu komisiju sa sačinjavali: Predsjednica žirija Nermina Spaho prof.dr. Poljoprivredno-Prehrambeni Fakultet Univerziteta u Sarajevu, Milenko Blesić prof.dr. Poljoprivredno-Prehrambeni Fakultet Univerziteta u Sarajevu i Mirela Smajić dipl.ing.

 

Na ovogodišnjem festivalu pored ocjenjivanja uzoraka dodjeljena je I prestižna nagrada za najbolji dizajn etikete, za najbolju etiketu je proglašena etiketa kompanije Simex.

 

Na festivalu je u priličeno takmičenje za naj lokera festivala gdje je učestvovalo šest takmičara koje su izabrali izlagači, takmičari su morali u što kračem vremenskom period popiti po 5 čašica rakije, na kraju smo izabrali naj lokera festivala koji je pored zlatne medalje dobio i poklon vaučer Hotela Termag Jahorina.

 

Ispred organizacije se ovim putem želimo zahvaliti VanjskoTrgovinskoj Komori BiH koja je podržala projekat, partnerima projekta New Eventu, Print Art-u I hotelu Termag Sarajevo.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.