x

Uspješno završena prva humanitarna akcija !

U četvrtak, 24.01.2013. godine uspješno je završena prva faza humanitarne izložbe fotografija pod nazivom „I oni su djeca“, s ciljem prikupljanja neophodnih sredstava za opremanje kabineta za muzikoterapiju u Zavodu Drin. U sedam dana, koliko je trajala akcija,  prikupljeno je 3.000 KM, ali postoje još neke narudžbe i rezervacije, tako da se očekuju i naknadne uplate na račun Zavoda Drin.  

Organizatori ove lijepe i humane geste su petnaest bh.fotoreportera vodećih štampanih i online medija iz cijele BiH, koji su ovom prilikom odabrali i poklonili ukupno pedeset svojih radova i pod pokroviteljstvom Federalnog Ministarstva rada i socijalne politike uspješno realizovali  ovu akciju.  

Stoga, ovom prilikom Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica DRIN u Fojnici, upućuje iskrenu zahvalnost organizatorima ove izložbe, bh.fotoreporterima koji su svojom solidarnošću, nesebičnim zalaganjem i humanošću doprinjeli ostvarenju ove izložbe: Dženan Kriještorac, Muhamed Tunović, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Jasmin Brutus, Stojan Lasić, Aleksandar Čavić, Dado Ruvić, Almir Panjeta, Mia Bezjak, Mirza Subašić, Zoran Kanlić, Milutin Stojčević (čovjek, koji je pažljivo i marljivo odabrao fotografije), te pokretačima ove humane akcije Mario Iličić i Marijan Karaula. Riječi zahvale za potporu u akciji upućujemo i pokrovitelju akcije ministru rada i socijalne politike FBiH Vjekoslavu Čamberu.

Također, zahvaljujujemo se sponzorima i to HT ERONET, FACTA, ASA GROUP, BLACKBOX, PROPAGANDA, EXLUSIVE  koji su pripomogli i podržali ovu humanitarnu akciju, glavnom medijskom pokrovitelju RSG radiju, te ostalim medijima i novinarima koji su ovu akciju popratili. 

Posebna zahvalnost ide na adresu brojnih gostiju iz javnog života, diplomatskog hora i svih ostalih posjetitelja i dragih prijatelja  koji su svojim prisustvom i kupnjom fotografija pridonijeli da akcija bude uspješna.

Poručujemo da se vidimo uskoro ponovo. Krajem mjeseca marta, uslijedit će druga faza postavke na kojima će biti izloženo preostalih 24 fotografije. Do tada, fotografije se nalaze u Zavodu Drin.  Dovoljno je odvojiti malo vremena i pronaći nas. Tako ćete i sami saznati nešto više o našoj ustanovi.  I na kraju, ne zaboravite na one kojima treba ruka pomoći, pa makar ona bila u obliku tople riječi i geste.  

Još jednom veliko hvala svima koji su doprinijeli ostvarenju ove dobrotvorne akcije.

Uposlenici i korisnici Zavoda Drin!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.