x

Usporite starenje pomoću ovih namirnica!

Neke namirnice, poput borovnica i čokolade, mogu vam pomoći da izgledom prkosite godinama.

Možete potrošiti mnogo para na kozmetička sredstva kako biste održali mladalački izgled, a možete jednostavno u ishranu uvrstiti namirnice koje imaju moć da uspore starenje.

 

Ovo je odlična hrana za što ljepšu kožu i izgled koji prkosi vremenu.

 

Prva namirnica na spisku hrane koja usporava starenje je riba. Dobra je za kardiovaskularno zdravlje, reguliše puls i spriječava porast holesterola.

 

Maslinovo ulje je odličan čuvar vašeg zdravlja i mladalačkog izgleda. Bogato je zasićenim mastima i djeluje preventivno na pojavu raka i srčanih oboljenja.

 

Sljedeća namirnica na listi je čokolada. Njen glavni sastojak je kakao, koji sadrži veoma ljekovite materije koje čuvaju zdravlje krvnih sudova.Takođe, ako se uzima u umjerenim količinama, djeluje kao prevencija dijabetesa tipa 2.

 

Jogurt može da uspori starenje jer je bogat kalcijumom, koji spriječava oboljenja kostiju. Ovaj mliječni proizvod sadrži i dobre bakterije koje jačaju imuni sistem.

 

Na kraju ove liste moćnih namirnica nalaze se borovnice i orašasti plodovi koji djeluju preventivno na pojavu dijabetesa, gubitak pamćenja i srčanih oboljenja. Spisku bismo svakako dodali i crno vino koje djeluje odlično na opšte zdravlje, ali samo ako se konzumira u umjerenim količinama.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.