x

Utakmica između Sarajeva i Slavije započinje sa minutom šutnje!

Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju, 5. oktobra dočekuje Slaviju. Tim povodom u svečanom salonu ``Svetozar Vujović`` održana je konferencija za medije, na kojoj su se obratili Generalni direktor, Dino Selimović, Šef stručnog štaba, Meho Kodro, te napadač bordo kluba, Ševko Okić. Utakmica 10. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Slavije započeti će minutom šutnje za dva nastradala navijača Sarajeva, Vedrana Puljića i Admira Bjelaka.

``Sarajevo i Slavija će ovu utakmicu početi sa minutom šutnje za dva navijača Vedrana Puljića i Admira Bjelaka. Nikada nećemo odustati od traženja pravde i istine za ubistvo Vedrana. Apelujemo po ko zna koji put na nadležne institucije da privedu ubicu i zadovolje pravdu``, kazao je Selimović.

 

Šef stručnog štaba Sarajeva, Meho Kodro izjavio je da Sarajevo u nedjelju očekuje jedna teška utakmica.

 

``Moja očekivanja prije svake utakmice su velika. Ja očekujem prije svake utakmice da će moj tim slaviti. Ja ne mogu drugačije da razmišljam, ni kada sam bio igrač, ni sada kada sam trener. Spremamo se za pobjedu. Nema razloga da razmišljam na drugačiji način. Ovo je jedan proces u koji smo mi ušli prije par dana. Slaviju ne poznajem dobro, gledao sam jednu njihovu utakmicu. Znam da imaju nekoliko opasnih i mladih igrača. Kokot je dobar igrač,`` kazao je Kodro dodavši:

 

``Svjestan sam i ja, kao i igrači da će utakmica biti teška i pokušat ćemo od prvog momenta igrati kako smo se dogovorili. Ekipa je dosta umorna, u zadnjih mjesec dana imali su teških utakmica. Ko god dobije priliku dat će svoj maksimum i doprinijet će da ekipa odigra dobro. Nema problema sa povredama. Leon Benko neće igrati samo iz razloga koji su nama poznati već od ranije.``

 

Na pitanje novinara, da li će mladi golman Fudbalskog kluba Sarajevo, Emir Plakalo, nastupiti i u narednim utakmicama, Kodro je rekao sljedeće:

 

``Plakalo je jedan od naših mladih talentovanih igrača. Ja sam zadovoljan, zadovoljna je i publika, ali najvažnije je da je on zadovoljan i sigurno je da možemo očekivati da igra u narednom periodu.``

 

Napadač Sarajeva, Ševko Okić, koji je na posljednjoj utakmici protiv Travnika postigao tri gola, izjavio je da ekipa u nedjelju ide na pobjedu.

 

``Idemo na pobjedu, cilj je osvojiti tri boda i mislim da ako ponovimo igru protiv Travnika pobjeda neće izostati. Potrudit ću se da nastavim gdje sam stao protiv Travnika, ali jedini je cilj pobjeda, a ko će zabiti gol je manje bitno,`` rekao je Okić.

(fcsarajevo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.