x

Uz malu pomoć Polestara: Volvo nudi XC60 T8 sa 427 KS!

U odjelu Polestar u kojem su zaduženi za ``ljuće`` verzije Volvo automobila, a koji je sada u sastavu švedske automobilske kompanije, ponudili su više snage i brži rad mjenjača za aktuelni model XC60.

Nakon posla koji je Polestar već uradio na modelima V60, XC90, S90 i V90, došlo je vrijeme i za unapređenje nedavno predstavljene nove generacije izuzetno popularnog modela XC60 koji od samog početka bilježi izvanredne prodajne rezultate širom svijeta.

 

Polestar je za osnovicu dorade iskoristio model XC60 T8 čiji hibridni sistem pogona sada u kombinaciji nudi 427 KS što ga, uz jednako poboljšan model XC90 T8 Polestar, čini najsnažnijim produkcijskim Volvo modelom svih vremena.

 

Polestar je u projekt uključio i ekipu Cyan Racing u kojoj se više od 20 godina bave trkaćim izdanjima Volvo automobila, a rezultat udruženog rada je više snage i obrtnog momenta u srednjem radnom režimu, bolji odziv motora i brža izmjena stepeni prijenosa, što XC60 podiže na viši nivo crossovera visokih performansi.

 

``Cilj nam je bio da ponudimo svakodnevno upotrebljiv automobil visokih performansi koji će vozaču osigurati mnogo zabave, a novi XC60 nam je pružio izvanrednu osnovicu za posao koji smo uradili``, rekao je Henrik Fries, potpredsjednik Polestar odjela za istraživanje i razvoj.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.