x

Uz ovakav doručak kilogrami se sami tope!

Svima je već dobro poznato pravilo kako doručak nikako ne treba preskakati budući da je najvažnije dan započeti zdravim i ukusnim obrokom

Ipak, nisu svi doručci jednako dobri za organizam, poput slasnih krafni ili kaloričnih peciva, stoga oprez. Štoviše, neke su studije pokazale da se ako često konzumirate neodgovarajuće namirnice za jutarnji obrok, možete i udebljati! 

 

Nutricionisti su izdvojili nekoliko bitnih pravila za sve one koji paze na zdravlje. 

 

Ne odgađajte doručak 

 

Mnoge su studije pokazale da doručak oživljava metabolizam, stoga nutricionisti preporučuju doručak odmah ujutro kako biste imali dovoljno energije za dnevne obveze i kako ne biste prebrzo ogladnjeli. Ako niste osoba koja ima naviku ujutro jesti ujutro ili ste uvijek u žurbi, pokušajte sa zdravim napicima poput smoothieja ili barem počnite dan jogurtom. 

 

Ne zaboravite na proteine

 

Kad dan započnete doručkom prepunim proteina poput jaja ili grčkog jogurta, nećete tako brzo osjetiti glad. Osim toga, ovako ćete se zasititi i dugoročno početi gubiti kilograme. Jedno istraživanje pokazalo je da su žene koje su jele jaja za doručak izgubile dvostruko više na težini nego žene koje su započele dan pecivom. Naime protein u jajima povećava osjećaj sitosti i smanjuje glad pa ćete tokom dana konzumirati manje kalorija. Namirnice s visokim postotkom proteina također su odličan izbor za osjećaj sitosti i izvor su energije tijekom cijelog dana jer se probavlja sporije od ostalih doručka, piše Time.

 

Blagodati banana i zobenih pahuljica

 

Već je nekoliko studija pokazalo koliko su banane dobre za početak dana. Osim toga, pomoći će vam da sagorite više kalorija korištenjem zaliha masti u organizmu. Osim banana, odlične su i zobene pahuljice koje također produljuju osjećaj sitosti. Vlakna u zobi usporavaju probavu ugljikohidrata, čime se smanjuje razina šećera u krvi pa ne dolazi do osjećaja gladi.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.