x

Uz ove trikove će vam nestati mitiseri zauvijek!

Bez posjete kozmetičarki možete se osloboditi mitisera. Sve što vam treba već imate u kuhinji.

Limun, med, šećer

 

Isijecite limun na pola i prekrijte površinu polovine medom. Onda preko dodajte malo šećera (bolje je da koristite smeđi) i nježno masirajte problematične zone kružnim pokretima. Ponavljajte ovo jednom nedjeljno, ne češće.

 

Vazelin i folija

 

Najbolje je da ovaj trik primijenite odmah posle tuširanja jer će vam pore biti raširene od tople vode. Nanesite vazelin na zone s mitiserima. Poslije toga stavite foliju preko tog dijela lica. Preko folije stavite zagrijan peškir i sačekajte dok se ne ohladi. Maramicom sklonite višak vazelina s lica i blago pritisnite kožu na djelovima s mitiserima. Prljavština bi trebalo da izađe vrlo lako. Na kraju prebrište kožu vaticom natopljenom losionom. Ovo radite jednom ili dva puta mjesečno.

 

Kokosovo ulje i esencijalna ulja

 

U tegli pomešajte četvrtinu šolje kokosovog ulja (ako je u čvrstom stanju, stavite ga u mikrorenu 10 sekundi). Dodajte 10 kapi ulja od limuna, lavande i promiješajte. Tupferom utapkajte u kožu ujutru i uveče, poslije umivanja. Mješavina ulja treba da se čuva u dobro zatvorenoj tegli na sobnoj temperaturi.

 

Aktivni ugalj i zelena glina

 

Pomiješajte pola kašičice praha aktivnog uglja, jednu kašičicu zelene gline i pola kašičice tople vode. Miješajte dok ne postane kompaktno i bez grudvica. Masku nanesite na lice sunđerom ili četkicom. Neka odstoji na licu nekoliko minuta, dok se potpuno ne osuši, onda dobro isperite hladnom vodom. Ako ovo radite jednom ili dva puta nedjeljno, trebalo bi da vam se koža očisti jako brzo.

 

Ovsena kaša, med, jogurt i maslinovo ulje

 

Četvrtinu šolje ovsane kaše pomiješajte s dvije kašičice meda, 2 kašičice jagurta i 2 kašičice maslinovog ulja. To uradite u blenderu. Nanesite na čisto lice, trljajući kružnim pokretima minut, dva. Isperite toplom vodom. Ukoliko vam je koža jako osjetljiva, ne trljajte već samo nanesite kao masku za lice i ostavite da odstoji 5-7 minuta. Ovo radite jednom ili dva puta nedjeljno.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.