x

Uz pomoć ovih trikova spriječite da vam usne ispucaju tokom zime!

Iako su neke osobe sklonije ispucalim usnama od drugih, ovog problema se itekako možete riješiti! U ovo doba godine oštećene usne čest su problem. Zbog vjetra i hladnijeg vremena redovito pucaju. Iako su neke osobe sklonije ispucalim usnama od drugih, ovog problema se itekako možete riješiti!

Alergije

 

Ispucale usne mogu biti znak alergije na određeni sastojak koji često koristite u ružu za usne, pasti za pranje zuba, sredstvu za umivanje. Provjerite sastojke na ovim sredstvima i informirajte se o štetnosti istih. 

 

Nedostatak vitamina

 

Nedostatak vitamina A u organizmu često je glavni razlog pucanja usnica. Unesite u prehranu zeleno povrće, mrkvu i rajčicu.

 

Nemojte ih lizati

 

Iako suhe ispucale usne pozivaju na stalno vlaženje jezikom nemojte to raditi. Naime, što ih više ližete usne će vam se više sušiti i problem će postajati sve veći i veći.

 

Ne koristite mirišljave balzame

 

Ženama su mirišljavi balzami jako privlačni, ali mogu izazvati još gore stanje s vašim usnama zbog sastojaka koje sadrže. Radije koristite obične balzame koji sadrže prirodna ulja. 

 

Konzumirajte što više vode

 

Ako ne pijete dovoljno vode usne će vam pucati. Konzumiranje vode hidratizira cijelo tijelo pa tako i usne.  

 

Napravite piling

 

Usnama kao i ostatku kože povremeno treba piling kako bi se očistile od starih stanica. Napravite vlastiti piling. Uzmite hidratantnu kremu i dodajte malo sode bikarbone. Smjesom nježno istrljajte usne, a potom ih isperite vodom. Na kraju nanesite prirodan balzam.  

 

Izvor: Dnevno.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.