x

Uz šampione u Sparti stasavaju reprezentativci BiH!

Karate klub „Sparta“ postao je prepoznatljivo ime među školama sporta, te postao mjesto stjecanja zdravih životnih navika, koje djeca usvajaju zahvaljujući radu sa profesionalnim trenerima i dugogodišnjim bh. karate reprezentativcima koji zajedno imaju preko 1000 međunarodnih  i 20 evropskih i svjetskih odličja u ovoj sportskoj disciplini.

Uz stalne inovacije u treninzima i profesionalan pristup odgojnim metodama, te pravilan plan i program, klub je ove godine otišao i korak više. 

 

- Karate klub „Sparta“ od ove godine prati rast i razvoj članova uz stručan tim doktora. Smatramo da je rast i razvoj prva stepenica odrastanja i ukoliko je preskočimo nikad se više nećemo moći vratiti na tu stepenicu. Kako bi uspjeli pratiti razvoj i napredak djece, odlučili smo da uključimo i doktore koji će nam stručno pomoći kako bi na vrijeme otkrili poteškoće u razvoju djece, ali i usmjeriti nas da im pomognemo da te poteškoće prevaziđu. Ovome će dodatno pomoći i testovi koji će biti provedeni na početku trenažnog procesa i dodatno svaka tri do šest mjeseci kako bi se vidio napredak u razvoju. Roditelji će dobijati izvještaj za svako mjerenje koje radimo, tako da mogu pratiti rast i razvoj svog djeteta, kao i njegov napredak u sportu. Naš drugi cilj kojem smo također posvećeni je usmjeriti djecu u obrazovanje i, naravno, napraviti od njih vrhunske takmičare, kaže jedan od trenera i manager kluba Adi Kurtović.

 

Uz Kurtovića koji je majstor karatea 1. DAN i dugogodišnji karate reprezentativac naše zemlje, treninge izvode i Alem Kupusović, majstor karatea 3. DAN, Bakir Kečo, majstor karatea 2. DAN, oba karate reprezentativci BiH, te Sanjin Zulčić, majstor karatea 1. DAN i magistar sporta i profesor tjelesnog odgoja.

 

- Klub je osnovan kako bi naši karatisti znanje prenijeli na mlađu populaciju, a ujedno ih sklonili sa ulice i ukazali im na prave vrijednosti. Pored odličnih karate rezultata, treneri su uspješni i obrazovani građani koji nastoje na najbolji način prenijeti svoje znanje. Karate klub „Sparta“ pored treninga karatea, koji je važan za psihofizički razvoj, organizuje  i treninge plivanja, kako bi djeci bio omogućen što pravilniji razvoj. Ovo je prvenstveno bitno iz razloga što djeca nemaju vremena i prostora za igru sa drugom djecom, kao što je bio slučaj sa starijom generacijom koja nije imala računare i slično, naglašava Kurtović.

 

Naglasimo, karate treninzi ovog kluba se održavaju na pet lokacija, u Avaz Twist Toweru, O.Š. „Malta“, O.Š. „Fatima Gunić“, O.Š. „Kovačići“, te O.Š. „Zajko Delić“.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.