x

Užas u sarajevskom naselju Stup: Žrtvi kliještima iščupali zlatne zube, pa ih prodali!

Sarajevsko tužilaštvo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu da se odredi jednomjesečni pritvor Emini Hall iz Bijeljine i Robertu Bačiću iz Šibenika koji se sumnjiče da su prije tri dana u naselju Stup ubili Fazila Hrustića (77).

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu, pritvor je paru predložen zbog opasnosti od bjekstva, ponavljanja krivičnog djela te zbog toga što bi njihovo puštanje na solobodu moglo dovesti do uznemirenja javnosti, piše Faktor.ba.

 

Tijelo ubijenog 77-godišnjaka pronađeno je prije tri dana u porodičnoj kući u ulici Vitomira Lukića na Stupu. Radeći na rasvjetljavanju ovog slučaja policija je došla do saznanja da se u vezu s ubistvom starca može dovesti Robert Bačić, koji je uhapšen preksinoć zbog napada na policajca i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije.

 

Kod njega je tada pronađen pištolj, za koji je utvrđeno da pripada ubijenom Hrustiću. Policija je nakon toga pretresla objekte na dvije lokacije u naselju Stup, gdje su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku, a zbog umiješanosti u slučaj potom je privedena i Emina Hall.

 

Ona je tokom saslušanja policiju pokušala navesti na krivi trag dok se Bačić branio šutnjom. Navodno, Robert je ubio starca, a Hall je pomagala pri izvršenju zločina. Par je starca pozvao u iznamljeni stan gdje su ga omamili i ubili, a potom su ga vratili u njegov stan odakle su uzeli pištolji i protezu sa zlatnim zubima. Bačić je navodno kliještima iščupao zlatne zube pa ih potom prodao u jednoj zlatari na Baščaršiji.

 

Emina je sarajevskoj policiji poznata odranije kao konzument narkotika, a prije dvije godine našla se u središtu još jedne istrage ubistva. Naime, radi se o (tadašnjoj) djevojci Bojana Žugića iz Istočnog Sarajeva, koji je u oktobru 2015. godine u ulici Omera Stupca u Sarajevu ubio 51-godišnjeg Brunu Milidraga tako što ga je tri puta pregazio automobilom alfa romeo, nakon čega se sam predao policiji.

 

Zbog ubistva na mah Žugić je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora, a kako se odmah nakon zločina moglo čuti, do sukoba između njega i ubijenog Milidraga došlo je upravo zbog Emine H., koja se ranije zabavljala s ubijenim.

 

Izvor: Bh-index.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.