x

Užasan video: Roditelji poslali svoje kćerke u policijsku stanicu gdje su se raznijele!

Sedmogodišnja djevojčica prošlog petka, 16. decembra, ušla je u policijsku stanicu u Damasku. Rekla je da se izgubila i upitala može li ići u toalet, a potom je daljinskim izvana aktiviran eksplozivni pojas koji je imala na sebi. U napadu su ranjena trojica policajaca, a ona je smrtno stradala. Nekoliko dana nakon, na internetu se pojavio šokantan snimak koji prikazuje roditelje kako se opraštaju od svojih kćeri prije nego li je jedna od njih ušetala u policijsku stanicu.

Najprije se na snimku vidi kako majka odjevena u burku ljubi i grli dvije djevojčice u jaknama i s kapama na glavi. Majčino lice prekriveno je velom, a na rukama ima crne rukavice. Muškarac koji snima video govori kako se `Um Nimr oprašta od svojih kćeri, 7-godišnje Islam i 9-godišnje Fatime`.

 

``Svoj život posvetile su borbi protiv Asada u Damasku i nastavit će se boriti dok ne poraze svoje neprijatelje`, govori snimatelj, a potom pita ženu: `Um Nimr, što želiš poručiti svim muslimanima?` `Budite strpljivi, nema nam drugoga` - govori ona, a snimatelj ju pita zašto šalje u džihad svoje (tako mlade) kćeri.

 

`Niko nije mlad kad se radi o džihadu. Svi muslimani imaju obvezu učestvovati u džihadu - objašnjava, a on potvrđuje: ` U pravu si. Pođite djevojčice i dajte svoj život Allahu`, govori. U drugom dijelu snimke djevojčice sjede uz oca odjevene u hidžab, a u pozadini se vidi džihadistička zastava.

 

`Hej Fatima, što ćeš učiniti danas?`, pita ih otac, a djevojčica odgovara kako ide u samoubilačku misiju u Damask. `Ali imaš samo 9 godina. Ne bi li trebala ostaviti borbu muškarcima? Ili su svi oni pobjegli? Hoćeš li dopustiti nevjernicima da te ubiju ili siluju?` - pita ju otac, a djevojčica odgovara kratko `ne`. `Umjesto toga, ti ćeš ubiti njih, nije li tako? Jer muslimani ne dopuštaju da ih se ponižava ni na kakav način`, drži monolog otac, a potom se obraća drugoj kćeri: `Hoće li te biti strah? Nećeš strahovati jer ćeš ići u nebo, nije li tako?, pita, a mlađa kći odgovara: `Tako je`. 

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.