x

Užasna istina, skoro niko ovo nije znao: Kopilot koji je srušio avion još prije šest godina patio od depresije?

Čovjek koji je odgovoran za rušenje aviona Germanwingsa je Andreas Lubitz! Ovaj 28-godišnjak se u utorak ujutro zaključao u pilotsku kabinu i namjerno avion usmjerio prema planini. Za to vrijeme kapetan Patrick Sonderheiner očajnički je molio svog kolegu da ga pusti u cockpit, ali s druge strane nije došla nikakva reakcija.

– Normalno je disao i čini se da uopće nije bio nervozan. Kapetan je plakao i molio, ali Lubitz je samo šutio…

 

Pokazali su to snimci iz “crne kutije”.

 

A jedan od vodećih reportera uglednog njemačkog Der Spiegela Matthias Gebauer na svojem je zvaničnom Twitterprofilu objavio da je Andreas Lubitz, uprkos drugačijim tvrdnjama određenih njemu bliskih krugova, ipak patio od depresije i iscrpljenosti.

 

Pozivajući se na Lubitzove kolege, Gebauer navodi da je kopilot srušenog Airbusa u depresiju pao tokom obuke za pilota, koju je na nekoliko mjeseci 2009. godine bio prekinuo.

 

Šta se još trenutno zna o čovjeku koji je odgovoran za ubistvo 150 ljudi? Ima 28 godina, dolazi iz mjesta Montbaur, a u karijeri je imao 600 sati leta.

 

Kopilot se školovao u Bremenu, u letačkoj školi “Lufthanse”, koja je “majka-firma” kompanije “Germanwings”. Kapetan leta imao je više od 6.000 sati letenja, navode njemački mediji u izvještajima o avionu “Germanwingsa” koji se srušio u južnoj Francuskoj.

 

Za usporedbu, u Americi nikad ne bi mogao postati kopilot s toliko malo sati leta

 

Njegovi prijatelji i kolege kažu da nikada nije pokazivao znakove depresije i da je prošle jeseni obnovio licencu.

 

– Stvarno mu je dobro išlo, bio je presretan svojim poslom u Germanwingsu – rekao je njegov kolega i član letačkog kluba Peter Ruecker.

 

– Bio je pomalo tih, ali uvijek prijateljski raspoložen.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.