x

VEDAD IBIŠEVIĆ: Kao najstariji igrač spreman sam preuzeti odgovornost!

Uz pomoćnog trenera Igora Jankovića, te Amera Gojaka i Radeta Krunića, pred medije je trećeg dana priprema za Gibraltar izašao i Vedad Ibišević, koji je istakao kako je atmosfera dobra kao i uvijek, unatoč brojnim novim imenima.

“Sigurno da je ovaj put malo drugačije, jer imamo dosta novih mladih igrača. Međutim, atmosfera je dobra kao i uvijek. Ima tu dosta igrača koji su duže vrijeme u reprezentaciji, tako da je na ovim mladim igračima je da se prilagode”.

 

Ibišević ističe kako subotnju utakmicu moramo odigrati ozbiljno i što prije dati pogodak.

 

“Fali nam nekoliko igrača, što je dovoljno da utakmica bude opasna, bez obzira koliko protivnik ima ili nema kvaliteta. Mi moramo biti ozbiljni i odgovorno odigrati utakmicu. Ne smijemo dozvoliti nikakva neugodna iznenađenja”, rekao je Ibišević i nastavio:

 

“Očekujemo ekipu koja će pokušati sve da pokvari naše planove. Tako da je naš cilj da što prije damo gol. Ne smijemo biti nervozni i stvarati dodatni pritisak. Cilj je tri boda i što ubjedljivija pobjeda”.

 

Napadač i kapiten Herthe se dotakao novih igrača u reprezentaciji.

 

“To je veliki plus i meni je drago da je to slučaj. Siguran sam, po onome što sam vidio na treningu, da svi momci jedva čekaju da dobiju šansu. Nije bitno ko bude igrao, mislim da ćemo svi dati najbolje od sebe”.

 

U izostanku kapitena Edina Džeke, kao najstariji igrač spreman je preuzeti odgovornost.

 

“To je sastavni dio ovog posla. Ja kao najstariji igrač u ekipi treba da preuzmem neku vrstu odgovornosti. Stojim iza toga. Dat ću svoj maksimum zajedno sa svim ostalim igračima”.

 

Očekuje podršku s tribina, iako protivnik nije atraktivan.

 

“Nadam se da će doći što više ljudi, da će atmosfera biti kao što je do sad bila, bez obzira što protivnik nije toliko atraktivan. Nama bi prije svega bilo jako drago da dođe što više ljudi, da nas podrže i da svi zajedno uživamo u subotu”.

 

Izvor: Reprezentacija.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.