x

VIDEO: Keba dokazao da nije Rom, evo i kako!

Dragan Kojić Keba, gostujući u emisiji “Amidži šou“, riješio je otkloni sve nedoumice i da dokaže da nije Rom, kako neki pojedinci tvrde. Na pitanje voditelja Ognjena Amidžića da li on ima romsko porijeklo, folk pjevač je odgovorio sljedeće:

- Uvijek sam na te pričice gledao simpatično… Ne sjećam se da mi je iko pričao da je moje porijeklo romsko… Snimao sam i na ciganskom i na rumunskom… – rekao je Keba. 

 

Nakon toga, Ognjen je od Kebe zatražio dokaz. 

 

- Kažu da se romsko porijeklo može vidjeti po desnima ili po stopalima. Desni su malo modrije, a stopala su malo žuća. Da li smiješ da se odlučiš za neke od te dvije opcije večeras? – pitao je Amidžić poznatog pjevača. 

 

Na kraju, Keba se odlučio da izuje cipele i čarape i pokazao svoje stopalo. 

 

U izjavi za “Informer”, pjevač je rekao da nije imao nameru nikoga da uvrijedi i da je to bila samo šala. 

 

- Skinuo sam čarapu, pa šta! To je šou-biznis, šala. Nisam imao namjeru ništa da dokazujem. Nisam nikad čuo da postoji ta priča o žutim tabanima, znao sam da mi je noga čista i eto šale. Meni niko nije rekao da imam romske krvi, ali ko zna šta je bilo prije 300 godina i ko se s kim miješao – rekao je Keba za ovaj dnevni list i nastavio: 

 

- Ja bih volio da sam Ciganin. Obožavam taj narod, muzikalni su, imaju divnu energiju. Moje srce pripada njima. Mnogi su ljubomorni što me oni doživljavaju kao svog, pa mi svašta podmeću. Na novom albumu ću imati i pjesmu na i na romskom. Učim taj jezik, jer želim da razumem o čemu pjevam – zaključio je pjevač.


Izvor:Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.