x

VIKI MILJKOVIĆ PRAZNUJE SA SINOM: Na livadi, uz ražanj, slavimo Uskrs!

Viki Miljković, pjevačica i članica žirija muzičkog takmičenja „Zvezde Granda”, Uskrs slavi u krugu porodice, a u farbanju jaja i spremanju kulinarskih đakonija joj pomažu suprug Dragan Tašković Taške i sin Andrej.

Kako se tucanju jaja najviše raduje njen desetogodišnji nasljednik, pjevačica priznaje da je sve podređeno njegovim željama.

 

- Mi se uvijek pridržavamo tradicionalnih običaja, onih starih. S tim što je normalno da svaka generacija unosi neke novine. Moja majka je farbala jaja samo u nekoliko boja i tako godinama. Danas i ja volim da imam jednu korpu sa tako ukrašenim jajima, ali i da unesem i neke modernije varijante. Volim da uradim dekupaž, da ih oslikamo flomasterima i ukrasimo nekim novim metodama. Uskrs uvijek slavimo u krugu porodice i to je za mene jedan od najljepših dana u godini. Naravno, uz Božić, slavu i dan kada sam rodila Andreja, Uskrs mi uvijek vrati neke stare emocije i uspomene. To će, dok sam živa, biti moji najsrećniji dani u životu - kaže Viki, koja sa suprugom i sinom putuje u rodni grad da proslavi Uskrs.

 

- Svake godine smo kod moje porodice u Nišu. Izađemo na livadu, pečemo roštilj i okrećemo ražanj. Spremi se mnogo hrane, a pošto moj sin obožava kolače, uvijek imamo mnogo slatkiša. Bude sve onako kako običaji nalažu - kaže pjevačica, koja prednost u tucanju jajima daje sinu.

 

- Andrej uvijek pobjeđuje. On ima svoja mala, specifična jaja kojima sve pobijedi. Ne smijem da odajem njegovu tajnu, ali već nekoliko godina on pobjeđuje. Svakako, to su prava jaja, nisu drvena, tako da nema varanja. Od ujutru do uveče on se kuca sa svima nama, a onda kada više nema s kim da se kuca, ode pa malo udara jajima u banderu, pa u sto, i tako sve dok ne izlupa sva - objašnjava Viki, koja se za Uskrs pomoli za blagostanje svoje porodice.

 

- Kod svakog normalnog čovjeka je na prvom mjestu da svi budemo živi i zdravi, naša porodice, prijatelji i kumovi. Uvijek poželim da moj sin ima mnogo zdravlja i uspjeha, da uvijek bude srećan jer je on moje najveće blago. Molim se da porodično imamo sreće u životu, da smo zadovoljni, jer najbitnije je kad imaš unutrašnju sreću i kada si ispunjen, a tek onda poželim da imam uspješnu godinu na poslu i da mi se ostvare oni planovi koje sam zacrtala - kaže Miljkovićeva.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.