VIP koncert Željka Joksimovića - Tuzla 02.06.2017.

02.06.2017 19:00
vip-koncert-zeljka-joksimovica-tuzla-02062017-main

Kad: 02.06.2017. u 21:00

Gdje: SKPC Mejdan, Tuzla, BiH

 

Jedan od najvećih i najcjenjenijih muzičkih umjetnika na našim prostorima Željko Joksimović održat će svoj  spektakularni koncert pod nazivom „DVA SVIJETA“  u Subotu 02.06.2017. 21h  u SKPC Mejdan  u Tuzli.

Ova ekskluzivna koncertna izvedba  je osmišljena za  1500  posjetitelja, u opciji je samo sjedeća varijanta u maloj dvorani Mejdana. Tuzlaci će prvi u Bosni i Hercegovini  imati priliku prisustvovati ovom jedinstvenom događaju.

 

“Dva svijeta” je projekat u kom je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović izmijenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pjesama, kao i nekoliko njegovih pjesama, koje su oduševile publiku u seriji koncerata u decembru prošle godine, u Skoplju, Nišu, Beogradu i Zagrebu.

 

Pjesme su “obučene” u sving muziku i u odijelo džeza. Riječ je o osvježenju na našoj muzičkoj sceni, po uzoru na Pola Enku i Majkla Bublea, slavne svijetske muzičare, ali na Željkov način.Na spisku obrađenih pjesama su, između ostalih i ``Ja sam težak kao konj`` (Električni orgazam), ``Jesen u mom sokaku``, “Vlajna”, “Ljubavi moja tugo” (Predrag Živković Tozovac), ``Suada`` (Plavi orkestar), ``Dva sveta`` (Toma Zdravković), ``Neko te ima noćas`` (Van Gog), “Oko moje sanjivo” (Magazin), “Skitnica” (Jasna Zlokić), “Ne kuni me majko” (Luis), “Sve što znaš o meni” (Arsen Dedić), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput ``Zaboravljaš``, ``Nije ljubav stvar``, ``Ono naše što nekad bejaše``, ``Michelle``, “Leđa o leđa”, “Habanera”...

 

Spektakl prati vrhunska produkcija koja pomjera granice kada je u pitanju scenografija, ozvučenje, rasvjeta, a svaku numeru prati poseban film sa pričom koju je osmislio naš čuveni scenarista Nebojša Romčević. Željko tada razgovara sa publikom i dočarava im emocije i poruke koju nosi svaka pjesma, na specifičan način.

 

Cjelokupan doživljaj je filmski, na momente i nestvaran. Na bini se nalazi oko 30 muzičara, od instrumenata uključene su trube, trombone, saksofoni, klavir, klavijature, gitara, bas, bubnjevi, perkusi, prateći vokali. 

 

•Preko 40 ljudi je uključeno u organizaciju projekta, na čelu sa Željkom Joksimovićem.

 

•Koncert “Dva svjeta” traje oko dva sata, a Željko izvodi oko 25 pjesama na nastupu. 

 

“Sving je možda jedina muzika u kojoj patnja izgleda glamurozno. Mi mislimo da je neka pjesma prošla kroz naš život, ali je zapravo obratno. Mi smo prošli kroz njenu vječnost. Svaka pjesma ima priču i mi smo željeli da je ispričamo nekim posebnim jezikom u kojem ima samo ljubavi.” – rekao nam je Joksimović.

 

Sve informacije oko početka prodaje ulaznica u CD Šopu Mido uskoro  možete saznati   na našoj oficijelnoj  FB stranici KONCERTI-Beral-music .

 

Nadamo se da će tuzlanska  publika  koja će po prvi put imati priliku doživjeti jedan svjetski  spektakl uživati u noći prepunoj elegancije i emocija.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.