x

VIP party u vili Gorana Bregovića: Postao vitez i odlikovan ordenom Francuske!

Goranu Bregoviću je uručeno odličje Umjetnosti i književnosti u rangu viteza Francuske. Naime, u prostorijama za prijeme francuske ambasade u Beogradu, Ambasadorica Francuske u Srbiji Kristin Moro uručila je poznatom glazbeniku i skladatelju orden. Na prijemu u Ambasadi Francuske, Moro je istakla da je Bregović znamenita ličnost na međunarodnoj glazbenoj sceni, posebno u Francuskoj, u kojoj redovito boravi i gdje već 25 godina u mnogome doprinosi da se pobudi zanimanje za narodnu glazbu Balkana.

Na prijemu su bile mnoge ugledne i poznate ličnosti od kojih je neke Goran Bregović pozvao na VIP party u svoju villu u Beogradu. Na partyu na kojem je jedino pristup imao ShowBizzMagazin točila su se raznovrsna skupocjena pića te služile vrhunske delicije.

 

Goste je dočekivala lijepa supruga Gorana Bregovića,  Dženana Sudžuka Bregović koja je bila iznimno raspoložena to večer. Izvrsna glazba i dobra atmosfera zadržala je goste duboko u noć. Na partyu su se pojavili Alen Islamović, Tonči Huljić i Ognjen Ogi Radivojević koji su došli Goranu čestitati na uglednom priznanju.

 

Prijem u Ambasadi Francuske

 

Na prijemu u Ambasadi Francuske, Moro je istakla da je Bregović znamenita ličnost na međunarodnoj glazbenoj sceni, posebno u Francuskoj, u kojoj redovito boravi i gdje već 25 godina u mnogome doprinosi da se pobudi zanimanje za narodnu glazbu Balkana.

 

Govoreći o njegovoj karijeri, veleposlanica je istaknula da je surađivao s nebrojeno mnogo glazbenika i pjevača sa svih zemljopisnih podneblja i glazbenih horizonata, ali da je istodobno podvlačio suštinski doprinos Roma svjetskoj glazbi.

 

Prema njenim riječima, Bregovićev posljednji album “Šampanjac i Cigani” pravo je svjedočanstvo te svetkovine i radosti.

 

On je, dodala je veleposlanica, pokazao da glazba nema granica, ni u prostoru ni u vremenu i da je to univerzalni oblik.

 

Bregović daje mogućnost svima koji su na neki način isključeni, kao što su Romi, da se izraze na ravnopravan način, što je jedno veliko bogatstvo, istaknula je veleposlanica Francuske i dodala da mu se Francuzi zahvalju što brani te ideje.

 

Ona je podsjetila da je Bregović rođen u Sarajevu, Srbin po majci, Hrvat po ocu i da je u svijet glazbe ušao učeći svirati violinu, ali su ubrzo gitara i rock ‘e’ roll postali ono što ga privlači.

 

Paralelno uz upisivanje studija filozofije i sociologije osnovao je grupu Bijelo dugme, kojoj je prvi album iz 1974. godine donio ogroman uspjeh, a nakon toga je započeo i suradnju s redateljem Emirom Kusturicom.

 

Ambasadorica je istakla da je jedan od značajnih momenata u njegovom životu bilo komponiranje glazbe za film “Kraljica Margo” te dodala da Bregović od 1997. mijenja pravac i nastavlja glazbenu karijeru u izvođenju svojih skladbi s Orkestrom za svadbe i sahrane.

Izvor: ShowBizzmagazin

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.