x

VIŠI SUD ODLUČIO: Evo da li Kristijan ulazi u Zadrugu!

Aleksandru Kristijanu Goluboviću (47) neće se ostvariti plan da uđe u ``Zadrugu``, pošto je Viši sud u Beogradu odbio njegovu molbu za prijevremeno puštanje na slobodu. Golubović je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog nelegalnog držanja oružja i prodaje droge, a pošto je u avgustu odslužio dvije trećine kazne, stekao je pravo da od suda traži da ga pusti s robije, prenose beogradski mediji. 

- Sud je održao sjednicu na kojoj je razmotrena Golubovićeva molba. On nije dovođen na nju, ali je pribavljeno mišljenje uprave zatvora Zabela, u kom služi kaznu, i vanpretresno vijeće Višeg suda je ipak procijenilo da Golubovićeva resocijalizacija još nije završena i da samim tim nije vrijeme da se on nađe na slobodi. U slučaju da je veće dalo pozitivno mišljenje i odobrilo, Golubović bi odlučio da li bi nastavio život na slobodi ili u rijalitiju ``Zadruga``, kako je planirao - objašnjava izvor upućen u slučaj.

 

Drugi put odbijen

 

Ovo je drugi put da je Golubovićeva molba za raniji izlazak odbijena, s obzirom na to da je prvu molbu podnio i u aprilu. Ipak, on ima pravo da ponovo podnese zahtjev za uslovni otpust.

 

Kristijan Golubović bio je uhapšen 16. januara 2010. ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu zbog sumnje da je trgovao drogom na relaciji Novi Pazar - Beograd. Policija je tada zaplijenila 125 grama heroina i paracetamola. U pritvoru je proveo skoro četiri godine i pravosnažnom presudom bio je osuđen na 14 godina zatvora. Apelacioni sud mu je, međutim, kaznu smanjio na osam godina.

 

- Tri puta je Kristijan Golubović odlagao odlazak na dosluženje kazne, dva puta mu je sud izašao u susret zbog rođenja djeteta, a treći put zbog ugovora koji je imao za učešće u rijalitiju ``Farma``. I četvrti put je pokušao da odloži odlazak na robiju, ali sud nije prihvatio njegovu molbu, iako se žalio na loše zdravstveno stanje - objašnjava sagovornik.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.