x

VOZAČ KOMBIJA SMRTI UBIJEN DOK JE PLANIRAO DA SE RAZNESE I UBIJE JOŠ DESETINE LJUDI: Španska policija ga likvidirala i spriječila novi masakr!

BARSELONA - Španska policija ubila je danas muškarca koji bi mogao biti Junes Abujakub, osumnjičeni vozač kombija koji je u četvrtak sijao smrt glavnom turističkom ulicom u Barseloni, javlja AFP pozivajući se na neimenovan izvor blizak istrazi.

``Upucali su i usmrtili osumnjičenog koji bi mogao biti počinilac napada``, rekao je taj izvor francuskoj agenciji.

 

Katalonska policijka potvrdila je da je muškarac, koji je nosio nešto što je izgledalo kao samoubilački pojas s eksplozivom, ubijen u Subiratsu, gradu koji se nalazi nedaleko od Barselone, ali ga nije identifikovala.

 

Ranije danas, mediji su javili da je u Španiji došlo do novog incidenta - u gradu koji se nalazi 45 kilometara zapadno od Barselone, i da je policijska operacija je u toku, a španski radio ``Kadena ser`` naveo je da je u Subiratsu, zapadno od katalonske prijestonice, upucan muškarac opasan eksplozivom.

 

Katalonska policija nije precizirala naziv grada u kojem, kako je navela na Tviteru, istražuje incident, prenio je AP. Rojters je javio, pozivajući se na policijske izvore, da je jedna osoba povrijeđena u incidentu u Subiratsu.

 

Nešto ranije je španski list ``Vangardija`` javio je da je Marokanac Junes Abujakub (22) uhapšen u gradu Sant Sadurni de Noja, zapadno od Barselone.

 

Ministar unutrašnjih poslova Hoakim Forn prethodno je na pitanje da li je Abujakub bio vozač kombija koji je uletio među ljude na šetalištu odgovorio da sve ukazuje na to. Kako je dodao, policija je protekle noći sprovela više racija u katalonskom gradu Ripol, gdje živi većina osumnjičenih.

 

U napadu koji se dogodio u četvrtak na šetalištu Las Ramblas u Barseloni i letovalištu Kambrils, ubijeno je 15, a povrijeđeno je više od 120 osoba.

 

Ostali osumnjičeni, za koje se vjerovalo da su dio 12-člane ćelije, uhapšeni su, ubijeni od strane policije ili su stradali u eksploziji u jednoj kući u Kataloniji, koja se dogodila dan prije napada kombijem u četvrtak.

 

Španska policija već nekoliko dana traga za Abujakubom, koji je samo jedan od 12 osumnjičenih koji su još uvijek na slobodi.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.