x

VW Golf u režiji ABT Sportsline!

I dok je u tijeku akcija vračanja VW modela iz dieselgate afere, ekipa tunera se bacila na posao i modificirala posljednju generaciju Golfa koju jednostavno morate voljeti.

ABT Sportsline, legendarni tuner s dugogodišnjom tradicijom u modificiranju modela iz VW grupacije, tržištu predstavlja svoju viziju posljednje generacije Golfa. Za početak, motor. ABT se zaista potrudio i 2.0 litreni agregat pretvorio u zvijer koja razvija 365, odnosno 335 konjskih snaga.  Ironično je to kako je ABT modificirao ECU, odnosno program koji upravlja radom motora kako bi postigao ovu brojku.

 

Inače, ova modificirana verzija Golfa nabildana je i pojačana za okruglih 60 konja više od najsnažnije serijske verzije. Maksimalna brzina je ograničena na 268 km/h što je sasvim zadovoljavajuće. Međutim, osim motora i performansi, ABT se potrudio ponuditi zaista široku paletu naplataka veličine od 18 do 20 inča. Svi naplatci dolaze u tri različita dizajna po cijeni koja je zaista paprena.

 

ABT je, uz fantastični motor, Golf opremio i brojnim preinakama na ovjesu, odnosno dizajnu. Golf je tako opremljen novom prednjom rešetkom, modificiranim svjetlima, novim kočionim diskovima, potpuno novim pragovima i aerodinamičnim dodatcima koji dodatno podižu atraktivnost. Ispušni sustav je također prošao kroz preinake, a ABT naglašava kako zvuk koji proizvodi je nešto što nudi samo nekolicina modela na tržištu.

 

Unutrašnjost je također modificirana. Standardna serijska sjedala zamijenjena su novim koja bolje podupiru tijelo vozača, a koja su presvučena posebnim materijalom. Standardne papučice zamijenjene su aluminijskim. Cijena? Ovisi o opremi i motoru koji izaberete.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.